Helgen som gick

Istället för riktiga grejer

Egentligen har jag så mycket “riktiga” grejer jag skulle vilja skriva om, saker jag går och funderar på hela dagarna, om fördelarna med frivillig barnlöshet och att jag börjar känna att USA:s framtid som demokrati eventuellt är körd. Sånt, ni vet. Men jag jobbar med text hela dagarna så när jag sätter mig ner och börjar skriva blir jag helt trött i ögonen. Jag är dessutom i Kentucky nu och sitter på hotellrummet med ett glas vin och känner mig allmänt slutkörd. 

Här kommer ett väldigt oförargligt veckan-som-gick-inlägg istället.

Förra veckan fyllde alla mina kompisar år. Det här innebar att vi åt ute varje kväll hela veckan. Inte optimalt, men ändå trevligt. På onsdagen firade vi Edys födelsedag i Mission Beach. Ingen av de ca 10 personerna som dök upp är strandmänniskor, så att ens ta sig till stranden kändes som ett himla projekt. Men fint var det! Glömmer bort att Kalifornien ser ut så här ibland.

Själva middagen var på en nyöppnad vegansk sushirestaurang. Alltså, en hel restaurang som bara serverar vegansk sushi!? Kan leva med att behöva ta mig till stranden för detta.

Paul fyllde år på fredagen men eftersom vi redan hade planer då ville hans syster Erin bjuda ut honom på vår favoritrestaurang Kindred på torsdagen. Det var Erin, hennes man Garrett, Katie, Jordan, Paul och jag. Älskar när vi får hänga med både vår “riktiga” familj och vår valda familj. 

På fredagen var vi hembjudna till Kimb och Sean som bor i världens finaste hus med världens finaste utsikt. Vi firade både Pauls och Katies födelsedagar med indisk takeout, hundar och champagne. Om någon vecka borde det vara tillräckligt varmt för att bada i poolen, så då lär vi komma och hälsa på igen. 

På lördagen tog jag, Edy och Ace hojarna upp till Julian för att gå på en guidad tour av en gammal guldgruva. Det var coolt. Tänkte skriva en artikel om detta på jobbet, annars får jag aldrig tummen ur och gör såna här grejer.

Julian är känt för sin äppelpaj, och när vi stannade för att äta paj på hemvägen rullade den här vagnen med taxar förbi. Tog ett foto och skickade till taxälskaren Paul som genast svarade “Please bring that home with you”. 

På söndagen tog Katie och jag alla våra hundar (hennes tre + Steve) till Fiesta Island. Stranden två gånger på samma vecka, vilken grej.

Jag var lite tveksam till om Steve skulle klara detta. Fiesta Island har en hundpark längs med vattnet där man liksom går ett helt varv och sen är man klar. Skulle tippa att hela varvet är 1-2 kilometer långt, och Steve är så himla skruttig. Våra promenader runt kvarteret tar typ ett år eftersom han går så långsamt. Men han puttrade på ganska bra! Jag brukar aldrig ha honom kopplad när vi är ute och går eftersom han är helt ofarlig och bara följer efter mig. Problemet är bara att han inte ser så bra, så vid ett tillfälle började han följa efter en annan tjej som gick åt helt fel håll. Fick springa ikapp och vända på honom, och sen gick det bra igen! 

Sen var det söndag kväll och alla var panka efter att ha ätit ute varje dag hela veckan. Så vi hade knytkalas hemma hos Katie och Jordan. Edy gjorde vegansk paj (!), jag gjorde pastasallad och Katie gjorde sopes

Vi kollade på tre avsnitt av RuPauls Drag Race på raken (och drack en Bud Light Lime) och sen var den helgen slut!

16 Comments

 • Cecilia

  Hittade din blogg via Sandra Beijers tips och håller nu på att missa tåget för att åka till jobbet pga omfg vilka fina bilder och historier! Extra plus för Steve som verkar helt magisk. Ska läsa precis allt på vägen nu. Tack!

 • Helen

  Åh! Bli inte trött i ögonen! Du skriver så bra, oavsett om det gäller världsliga eller seriösa ting!
  Önskar dig en fin helg!

 • Charlotte

  Hej, nu på bloggen och skulle gärna vilja läsa om dina tankar kring frivillig barnlöshet då jag valt det själv också. Men tycker det är svprt att berätta om/diskutera det med andra och möter ingen som också har valt det…

 • Anna

  Hej Sanna!
  Jag höll på att surfa runt på att skaffa tandställning som vuxen och ramlade in på din blogg. Måste tacka för en superbra blogg generellt – har nu i eftermiddag läst bloggen från 2018 till nu och fastnade verkligen!

  Jag har några frågor om din tandställning som jag hoppas att du orkar besvara. Här i Sverige så finns det ingen tandläkare som håller på med “palate expander” eller ALF eller DNF (tror jag det heter) som de olika metoderna verkar heta (dock finns det en i Norge vid namn Geir Olsen som jag både läst ska vara superbra samtidigt som någon annan varnar för att gå till). När jag läst på olika bloggar och tittat på youtubeklipp är det vissa som är HELT EMOT traditionell tandställning där man drar ut tänder och drar tänder “bakåt”. Med palate expander så ska man ju ändra benstrukturen så att alla tänder får plats och flyttas utåt, som jag förstår det. Men jag har läst något inlägg där man varnar för att använda denna metod med “palate expander” då man ibland flyttar tänderna utanför skelettet (på vuxna) istället för att man ändrar form på skelettet (som garanterat sker på barn som fortfarande växer).
  Så jag undrar alltså:
  1. Ändrades din benstruktur i käkarna pga av din palate expander? Hur mycket? Behövde du dra ut några tänder?
  2. Hade du tandställning i båda käkarna?
  3. Vad kostade det?
  4. Berörde din tandläkare risker med att ha “palate expander” som vuxen?
  5. Varför valde du att plocka ut tandställningen i förtid och fick du några negativa följder på grund av detta?

  Vore supertacksam för svar. Jag har precis som dig alltid haft komplex för mina tänder men vill helst inte dra ut några för att få den tandraden jag vill.
  Vänliga hälsningar, Anna

  • Cinderalley

   Hej! Har extremt dålig koll på hur det funkar med tandställning i Norden, men här är palate expander nog ganska vanligt. Här är mina svar:
   1. Behövde inte dra ut några tänder. Hade jag behövt göra det skulle jag nog sagt nej till hela proceduren. Känns inte värt? Min överkäke blev lite bredare bara? Vet inte riktigt hur man mäter benstruktur.
   2. Ja, tandställning både på övre och nedre tandraden.
   3. Det kostade ca 7000 dollar, men min försäkring täckte en del av det.
   4. Ingen nämnde några risker över huvud taget.
   5. Jag hatade att ha tandställning så himla mycket. Jag skaffade den främst för att rätta till en enda sned tand, och den är numera rak. Så det kändes inte värt att fortsätta lida.

   Hoppas att detta var till någon hjälp, och lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *