Motorcyklar

Motorcykelbyxor för kvinnor

Om fyra dagar sticker Paul och jag och 7 av våra bästa vänner iväg på ett episkt motorcykeläventyr. Vi ska vara borta i 10 dagar och köra genom 6 delstater: Nevada, Arizona, Utah, Colorado, New Mexico och Kalifornien. Jag har aldrig varit i Colorado eller New Mexico, så är extra peppad på dem.

Vi börjar dessutom hela äventyret med två dagar i Las Vegas eftersom Punk Rock Bowling pågår där den här helgen. Detta blir mitt tionde år på den festivalen, det känns stort. Ser fram emot lite fint punk-poolhäng innan vi lämnar civilisationen i en dryg vecka.

Men det här inlägget skulle egentligen handla om byxor.  

De flesta kvinnor som kör hoj har antagligen råkat ut för samma problem, nämligen att nästan all säkerhetsutrustning är gjord för män. Och den som är gjord för kvinnor är ofta designad av män, vilket snabbt blir uppenbart. Jag brukar köra i ett par kevlarjeans från ett märke som heter Uglybros. De är snygga och hyfsat bekväma, men de har en så jäkla låg midja att jag för mitt liv inte kan förstå vem de är designade för? Låg midja känns inte bara väldigt 90-tal, det är även extremt opraktiskt för en aktivitet där man sitter framåtlutad flera timmar i taget.

Uglybros-byxorna med alldeles för låg midja.

Det här är så himla vanligt. Snygga motorcykelkläder är inte funktionella. Funktionella motorcykelkläder gör att man ser ut som en säck med potatis. Plus att de knappast går att komma undan med någon annanstans än PÅ hojen. Kör man till jobbet eller liknande måste man alltså byta om när man kommer fram. 

För ett par år sen startade tre av mina kompisar därför ett märke som heter Atwyld. De gör motorcykelkläder för kvinnor, designade av kvinnor. Det är inte billigt, så jag har dragit mig för att köpa något, även om jag ofta går in och dreglar över nästan allt de säljer. Men eftersom vi kommer att köra nästan 500 mil nästa vecka kände jag att det var dags för en byx-uppgradering, så jag köpte dessa (obs är ej sponsrad). 

Och de är helt perfekta? Hög midja, alldeles mjuka och bekväma, och de ser ut som vanliga jeans fast de har kevlar och avtagbara skydd. 

Jag vet vad ni tänker, men oroa er inte. Ni kommer få se omkring en miljon bilder på hur de ser ut på med start nästa vecka. Så peppad på roadtrip! Och nya byxor!

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *