Det ofattbara,  Djur

Oansvariga hundägare

En så himla läskig grej hände i fredags. Paul tog med sig vår hund Steve för att klippa hans klor (vi tycker båda att det är för läskigt att göra själva, så vi betalar hellre en professionell groomer). På vägen dit stannade han och tog en öl med sin kompis Dennis på en hundvänlig restaurang. Steve är världens mest chilla hund, han är tyst och lugn och helt ointresserad av andra hundar. Så han är väldigt lätt att ha med sig ut.  

På väg därifrån var det en annan hund på restaurangen som attackerade Steve! Den andra hunden bet tag i Steves ben och började skaka honom. Steve skrek högt och Paul kastade sig ner och fick loss honom från den andra hundens käftar. Som tur var var den andra hunden inte jättestor, så det kom inget blod och inget är brutet. Tror mest att det var väldigt läskigt för Steve, och för Paul.

Den andra hundens ägare försökte skämta bort hela händelsen (men hon erkände dock att hon inte borde ha med sig sin hund ut eftersom hunden är så aggressiv). Paul skällde ut henne inför hela restaurangen och insisterade på att få hennes namn och nummer. Är glad att jag inte var där för jag antar att min inre björnmamma hade kommit fram, och det hade inte varit kul för den andra hundägaren. 

Nu har det gått ett par dagar och Steve verkar ok men är nog fortfarande en smula mörbultad. Han går och springer som vanligt utan att halta, men om man klappar honom på benet eller bakdelen så gnyr han och springer iväg. Eftersom inget är brutet och han inte har några sår så har det känns bättre att bara vänta ut det. Att åka till veterinären är ju ytterligare ett trauma, men om det inte blir bättre tills imorgon så gör vi nog det ändå.

Blir så arg på människor som vet att deras hundar är aggressiva och ändå tar med dem ut på restauranger. 

10 Comments

 • Maria

  Ånej stackarn 🙁
  Puckade hundägare är lika irriterande som puckade föräldrar, tror alltid att deras barn/hund går före alla andras.
  Hade en golden som attackerade mig när jag var ute med mina två hundar, storpudeln och golden hamnade i någon sorts björnkrams-morr-dans och sen gick den andra hunden in på sin gård igen (där den var lös utan övervakning). Väldigt glad att jag inte bara hade mellanpudeln med mig.
  Ringde till dom som bodde i villan där hunden var och det visade sig att det var deras sons hund och dom var bara hundvakt och hade noll koll på den.

 • Jenny

  Hela grejen med hundvänliga restauranger är ju att hunden ska kunna bete sig runt folk och andra hundar. Verkligen 10/10 sämst hundägare när man vet själv att hunden är aggressiv och så försöker man göra det till ett skämt. Vägrar man träna bort såna beteenden ska man kanske inte ha hund alls.

  • Cinderalley

   Han brydde sig inte om andra hundar innan, och verkar inte göra det nu heller! Han lever i sin egen lilla värld, ha.

 • A-L

  Usch va jobbigt, men tur i oturen att han verkar må bra. Kanske har han ett blåmärke efter bettet och det är därför som han gnyr när ni tar där?

 • Linda

  Förstår hur du känner. Jag blir verkligen björnmamma när något händer mina hundar. Har hänt flera gånger att de attackerars, tackolov aldrig med skador som följd, men jäklar vad deras ägare har fått veta att de lever…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *