Litteraturbloggen

Sju böcker jag vill läsa i juli

Nu är det mindre än en vecka kvar tills jag åker till Sverige. Är både extremt peppad och lite nervös. Har en känsla av att det kommer vara ganska jobbigt att vara ifrån Paul i en hel månad, så länge har vi aldrig varit ifrån varandra förut. Känns inte heller så snällt att lämna honom ensam här hemma med ansvar för alla djuren och huset och allt. Men han är vuxen och klarar sig nog. Får vi hoppas. 

Igår läste jag ut Rich Boy, den sista av de nio svenska böcker jag fick med mig hem från Norge i mars. Så nu ser jag väldigt mycket fram emot att få vara i Sverige med tillgång till svenska böcker i en hel månad. Ska läsa så himla mycket. Att bara helt enkelt kunna gå till Akademibokhandeln eller Pocket Shop eller ett bibliotek och hitta svenska böcker är en sån himla lyx när man bor utomlands. (Borde väl kliva in i 2010-talet på riktigt och skaffa en läsplatta, men jag VILL INTE. Älskar pappersböcker för mycket.)

De här står på min att läsa-lista just nu, men ni får hemskt gärna säga till om ni har andra boktips:

Ett system så magnifikt att det bländar – Amanda Svensson
Kärlekens Antarktis – Sara Stridsberg
Orkidépojken – Helena Dahlgren
Barmark – Malin Nord
Jag går och lever – Mirja Unge
Nej och åter nej – Nina Lykke
Friläge – Yrsa Keysendal

7 Comments

 • Jenny

  Jag slänger in tre favoriter: Karin Smirnoff – Jag for ner till bror
  Åsa Grennvall – Deras ryggar luktade så gott
  Linnéa Axelsson – Aednan.

  Alla tre golvade mig totalt.

 • Emelie

  Du skulle kanske gilla ”Ett jävla solsken” av Fatima Bremmer! Det är en biografi om Ester Blenda Nordström som var reporter på Svenska Dagbladet och körde runt på motorcykel, klädd i byxor, kedjerökandes och reste jorden runt med en pistol i väskan 🙂

  Annars läser jag inte så mycket på svenska längre men John Ajvide Lindqvist och Selma Lagerlöf älskar jag i princip allt av!

  Har du inte läst Shirley Jackson än så rekommenderar jag starkt hennes We have always lived in the Castle! Inte på svenska men väldigt bra och trollbindande. Hoppas du för det fint i Stockholm, kanske springer jag på dig någonstans och säger hej innan jag kommer på att jag inte känner dig IRL 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *