Listor

Sommarlistan 2019

Jag hostar fortfarande så mycket att jag knappt kan vistas bland folk, och det är juni vilket innebär grå himmel i en månad, så jag känner mig inte så himla somrig just nu. MEN! Om knappt två veckor åker jag till STOCKHOLM! Och där verkar det ju vara full sommar just nu, så jag håller tummarna för att det fina vädret håller i sig. 

Här kommer en sommarlista för att få sommarkänslan att infinna sig.

Vad har du för planer för sommaren?

Kommer att hänga i Sverige hela juli. Mest i Stockholm, men även på Gotland och i skärgården. Det fina är att sommaren precis har börjat. Min bästa tid på året. Här i Kalifornien brukar sommaren vara ända tills slutet på oktober eller så, och jag tänkte hinna med så mycket roligt som möjligt medan det fortfarande är varmt och soligt ute. 

Var badar du helst?

Hemma hos kompisar med pool i San Diego. I Stockholm brukar det mest bli innerstadsbad för min del, till exempel i Kristineberg. 

Hur länge ska du vara ledig?

Jag vet inte? Har inte planerat att vara ledig så himla mycket. Jag kommer att jobba medan jag är i Stockholm och bara ta ledigt några dagar här och där. Men det känns ändå som semester att få vara i Sverige i en hel månad. Sen tar jag nog ledigt i en vecka i oktober för att åka på en roadtrip. Men mer om detta senare. 

Vad ser du mest fram emot?

Att få hänga med min familj och vänner som jag inte träffar så ofta. Att få äta färskpotatis och svenskt bröd och allt annat som är gott och som jag saknar. Att bo hos min syster på Söder i ett par veckor och få lite ordentlig kvalitetstid med henne. Att hänga på vårt landställe i skärgården och kanske åka ut en sväng med båten. Alla dofter och smaker jag förknippar med sommar i Sverige. 

Vad kommer du köpa inför semestern?

Ingenting? Har nog allt jag behöver redan. 

Vad kommer du äta?

Så himla mycket bröd. Och ost, yoghurt, färskpotatis, jordgubbar, kanelbullar, lösgodis och ja, allt gott jag inte kan få tag på i USA. 

Vad kommer du dricka?

SVENSKT KRANVATTEN. Den godaste drycken som finns. (Ursäkta om jag romantiserar hejvilt här, men jag blir sån här varje gång jag får åka till Sverige.)

Vad kommer du ha på dig?

Shorts och linne hela sommaren, om vädret samarbetar. 

Vad oroar du dig för?

1. Att bli väldigt myggbiten. 2. Att jag inte får mitt amerikanska pass innan jag sticker till Sverige, eftersom jag inte kan boka hemresebiljett eller resa tillbaka till USA utan det. 3. Att jag kommer att sakna Paul och djuren något så oerhört. 

Den ultimata sommardagen:

Egentligen innehåller min ultimata sommardag motorcyklar och slingriga bergsvägar, men det finns inte riktigt i planerna för min sverigeresa, så vi kör den här varianten istället: Att vakna på landet och äta frukost på altanen precis bredvid havet, sen promenera in till stan och köpa mjukglass. Bada från klipporna, spela kubb med familjen, och avsluta med en öl på altanen i solnedgången. 

Hur kommer du minnas din semester sen i september?

I september har min semester inte ens börjat, så förhoppningsvis har jag då ganska mycket att se fram emot fortfarande. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *