Sverige

De senaste dagarna i Stockholm

Jag är så jetlaggad, fortfarande, fast jag har varit i Sverige i snart en vecka. Jag brukar aldrig bli så här jetlaggad, förstår inte vad som händer. Var ju i Norge för några månader sen och där var dygnsrytmen fixad efter bara någon dag. Här ligger jag istället vaken till klockan fem på morgonen och sover hela dagarna, och så kan man ju inte ha det. 

Men i alla fall. Här är några personer jag har träffat de senaste dagarna. 

I lördags gick jag och åt veganska burgare på Bastard Burgers med Lotta och Johan. Sen gick vi hit, till Blique by Nobis, ett nyöppnat hotell i Vasastan/Hagastaden där min brorsa är barchef. Vi frös och drack drinkar på takterrassen. 

Men det var det värt med den här utsikten. 

Sen promenerade vi vidare till Peppar vid Sankt Eriksplan eftersom Johan och Lotta var trötta på söder och hellre ville hänga någon annanstans. Ett gäng av deras kompisar kom och hängde, och så sprang jag in i flera personer jag kände men inte hade träffat på hur länge som helst. Fint ändå att jag fortfarande känner folk i den här stan!

Sen hamnade vi såklart på söder i alla fall, och jag som aldrig brukar vara vaken senare än klockan 23 hemma var ute med en massa folk tills barerna stängde klockan 3 och sen promenerade jag hem till Nytorget från Mariatorget mitt i natten. Var inte ens trött, tack jetlaggen. Jag kollade på soluppgången och somnade väl framåt 4-5 sådär. 

Igår kollade jag på första halvleken av fotbollsfinalen (var lite besviken över att det inte var Sverige-USA i finalen, men att mina länder tog guld och brons känns ändå som ett helt ok resultat), sen gick jag ner och mötte upp Emmy på Nytorget. Vi flyttade till USA tillsammans för nästan exakt 11 år sen, fast vi knappt kände varandra. Hon blev bara kvar i några månader, och nu ses vi typ vart tredje år och pratar gamla minnen. Eller, jag har så dåligt minne så jag kommer inte ihåg nånting. Emmy kommer ihåg allt, så hon får påminna mig. 

Så mycket har förändrats på de här 11 åren. Samtidigt är det kanske mycket som är precis likadant. Jag blir så nostalgisk när jag är här. Älskar Stockholm trots att vädret fortfarande suger. 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *