Resor,  Sverige

Den svenskaste sommaren i skärgården

Om en vecka åker jag hem till San Diego igen. Tills dess passar jag på att carpa skiten ur sommar-Sverige. Det är 30 grader varmt och jag är med familjen på vårt landställe i Öregrund.

Det här har jag nog sagt förut, men nu säger jag det igen. Min familj har flyttat ganska många gånger under min uppväxt och jag bor som bekant väldigt långt från min hemstad. Vårt hus i Öregrund är den enda konstanta bostaden som har funnits med i hela mitt liv. Här tillbringade jag alla somrar som barn, och när jag sitter i Kalifornien och dagdrömmer om svensk sommar så är det till Öregrund tankarna går. Att ta båten ut och bada från någon klippa, köpa mjukglass på stan och titta på solnedgången från altanen = SOMMAR. 

Allt detta har jag dessutom fått göra idag. Plus lite till. 

Vi kan börja med igår kväll. Då såg solnedgången ut exakt såhär från vårt hus. Det här fotot är helt oredigerat. Som min far brukar säga är Öregrund det enda stället på östkusten där solen går ned i havet. Det tackar vi för.

Idag fick jag ta båten ut i skärgården tillsammans med min pappa och lillebror. När jag tittar på det här fotot tycker jag verkligen att man ser att vi är släkt. 

Vi hittade en tom klippa där vi la till och åt lunch och doppade oss. 

Det är egentligen algblomning i Östersjön just nu OCH jag har en sprillans ny tatuering (mer om detta senare). Men vafan. Är det 30 grader varmt och man är ute på havet så måste man ju bada. 20 grader varmt var det i vattnet, inte så tokigt ändå.

Petter fick åka wakeboard ett tag. Jag vill egentligen också prova att åka men 1. nya tatueringen och 2. jag tror inte att mina kassa axlar skulle palla detta? Får träna upp mig lite till nästa gång. 

Sen åkte vi hem igen för att jag behövde jobba. Men först fick jag ta en tur på den här lilla hojen som min brorsa hade lånat av en kompis. Petter sms:ade sin kompis och frågade om det var lugnt att hans syster körde en liten tur på den och kompisen svarade “Om det är din amerikanska syster så litar jag mer på henne än på dig”. HA! Snällt. 

Jag hittade den här fina gamla macken och eftersom hojen jag hade fått låna var en Yamaha stannade jag och tog lite foton. Kändes ändå väldigt amerikanskt detta? 

Väl hemma igen åt vi middag utomhus och sen hände detta. Som det gör varje kväll. Men man tröttnar liksom aldrig? 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *