Sverige

Hej från ett regnigt sommarstockholm

Jag är i Stockholm. Det är så himla fint att vara här, förutom att det har regnat nästan oavbrutet sen jag landade i onsdags. När man får sin största dagliga stockholmsdos från att läsa typ Sandra Beijers blogg så kan man ju tro att det är fint väder här jämt. Eller ja, det var väl fint väder precis fram till att jag kom hit. Jag bor i alla fall hos min syster på söder, i huset bredvid Sandra Beijers. Men hon solar sig i Sydeuropa medan jag sitter här och fryser.

Nä, riktigt så illa är det inte. Igår var jag ute och drack några öl med min lillasyster Frida och min lillebror Petter. Vi satt på Bananas uteservering (under tak) medan det spöregnade precis utanför. Det känns som något av det svenskaste man kan göra, sitta på uteservering i regnet. Både Frida och Petter påstår att jag pratar svenska med amerikansk brytning, men det vägrar jag att acceptera. Det skulle vara extremt pinsamt om det var sant. 

Jag är så himla jetlaggad. Och en smula bakis. Gick och la mig vid midnatt igår och sen sov jag ända till 12:30. Nu är klockan 18:30 och det är fredag och jag känner mig fortfarande nyvaken. Tog en promenad för en liten stund sen för att vakna till men frös för mycket och gick hem igen.

Svensk sommar ändå. Är så glad att jag får vara här ända till augusti. 

2 Comments

  • A-L

    Jag tror inte att du pratar med brytning! Däremot så pratar man ju lite annorlunda när man bott utomlands länge, man hänger inte riktigt med i språket och dess förändringar när man inte pratar svenska jämt och det kan vara svårt att hitta ord 🙂 Jag har bott i Frankrike i 15 år och jag brukar säga att jag “tappar” svenskan lite, men det handlar ju bara om att man inte använder den lika mycket.

    Ha det så bra i Sverige! Jag ska dit några dagar i augusti, hoppas att det är varmare då…

  • Gunnie

    Jag tycker inte att du har någon brytning, däremot märker jag ibland att du försvenskar vissa engelska/amerikanska uttryck. Alltså motsatsen till svengelska. Och konstigt vore det ju annars! Ingen Victoria-Silvstedt-varning alls, jag lovar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *