Drömhuset

En vecka senare

Hej! Nu har jag bott i min nya lägenhet i nästan en vecka, och igår fick jag äntligen internet hemma. Jag hade flyttat allt utom mitt kontor från det gamla huset till det nya, så hela veckan har jag fått åka hem till Paul och jobba. Hade väntat med att flytta katterna också, eftersom jag inte ville att de skulle behöva vara ensamma hela dagarna i ett nytt hem. Men igår fick de äntligen komma hem. 

Bra grejer:
+ Jag bor precis bredvid en mexikansk mataffär där de säljer hemmagjorda tortillas som två kvinnor står mitt i butiken och bakar, och de är så. himla. goda. Kommer eventuellt att utveckla ett tortilla-beroende från att bo här. 
+ Jag har gångavstånd till allt! Barer, restauranger, butiker, bensinmackar, vänner. Häromdagen behövde jag en hammare, så då promenerade jag helt enkelt tre kvarter till närmsta järnaffär och köpte en. ÄLSKAR detta.
+ Köket är enormt! Så mycket förvaring. Ska laga så mycket mat här. 

Mindre bra grejer:
– En av mina närmaste grannar är en storrökande kvinna som jämt är ute och röker i trädgården. Eftersom hennes trädgård gränsar till min luktar det nästan alltid rök på min veranda. Just nu är det värmebölja här (35 grader varmt idag, puh!), men när det blir svalare ser jag fram emot att sitta på verandan och jobba eller läsa. Måste bara lista ut något sätt att hålla röklukten borta. 
– Lägenheten har nästan ingen förvaring (förutom i köket då), bara en pytteliten garderob, och jag har verkligen jättemycket kläder. Och grejer över huvud taget. Vet verkligen inte var alla de här grejerna kommer ifrån. Men jag ser detta som en chans att få skala ner och skänka bort sånt jag inte behöver, så det kanske inte är något negativt i alla fall.

Så här såg det ut i ett hörn i vardagsrummet för några dagar sen, när det enda jag hade packat upp var mina böcker (prioritet 1!). 

Jag trivs redan så himla bra både i lägenheten och området och känner mig verkligen peppad på att få göra detta till ett hem åt mig och djuren. Det var så längesen jag bodde själv, men jag har redan börjat inse hur mycket jag har saknat det.

Fler uppdateringar kommer snart!

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *