Uncategorized

Min nya lägenhet

Sjuk grej: JAG FLYTTAR IMORGON.

För bara fyra dagar sen hade jag lite smått börjat förlora hoppet om att hitta ett hus eller lägenhet som uppfyllde mina kriterier. Samma eftermiddag satt jag på en restaurang med min laptop och finkammade internet efter bostadsannonser när jag plötsligt hittade en lägenhet som hade allt jag letade efter (and then some): garage, liten uteplats, trägolv (INTE heltäckningsmatta), AC. Plus att den låg i rätt område, var billigare än de flesta andra ställen jag har kollat på, OCH man fick ha husdjur. Jag blev så exalterad att jag lämnade en halvdrucken öl på restaurangen och genast sprang iväg för att kolla på lägenheten. 

Två dagar senare hade jag skrivit på ett hyreskontrakt och fått nycklarna i handen. Och imorgon flyttar jag in. Fast jag köpte en säng på IKEA igår och tänkte åka till nya lägenheten och bygga ihop den när jag har slutat jobba, så jag sover nog första natten där redan inatt. En helt tom lägenhet med bara en säng i, ha! 

Egentligen är det en blandning mellan ett hus och en lägenhet, typ mer som ett radhus? Fourplex heter det här, alltså en länga med fyra enplanslägenheter bredvid varandra. Så det finns en liten trädgård med två gräsplättar där djuren kan få hänga på dagarna. Det blir fint. Steve älskar gräs. 

Nu tänkte jag fokusera på att göra det fint i mitt nya hem. Det är ju en hyreslägenhet så jag kan liksom inte göra några drastiska förändringar. Men funderar på att tapetsera? Vi får se. Ni får följa med såklart. Här är några bilder jag tog när jag var där och mätte alla väggar häromdagen:

Framsidan. Kolla, jag har en veranda!

Ena halvan av vardagsrummet. 

Okej, tog visst inga fler bilder. Men förutom vardagsrummet finns det även ett sovrum, ett kök och ett litet badrum. Plus ett garage då. Här är min Pinterest-board för hur jag tänker mig att det kanske eventuellt kommer att se ut här lite senare. Har inte haft levande växter eller gardiner på typ 10 år eftersom mina katter är monster som förstör allting, men tänkte försöka ge det en ny chans. Får väl hänga växterna från taket om inte annat. 

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *