Listor

2019 i backspegeln

Nu är det 2020 så ni är kanske trötta på att höra om 2019, men den här årssammanfattningen är obligatorisk för alla som bloggar (är ganska säker på att detta stämmer) så here we go. 

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag började åka wakeboard. Är faktiskt ganska stolt över att jag lyckades pallra mig upp tidigt varje onsdagsmorgon och hoppa i havet ända in på november. Köpte även en dirtbike och började köra offroad, något jag tänkte fortsätta med så länge jag tycker att det är kul. Och så blev jag amerikansk medborgare, det var ju rätt stort. 

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Ja! Mitt nyårslöfte var att besöka 10 nya nationalparker. Jag lyckades ta mig till 9, men precis efter att jag skrev det här inlägget blev White Sands National Monument i New Mexico (där jag var i början av juni) uppgraderat från nationalmonument till nationalpark. Så det blev 10 i alla fall!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Jag är 33 och de flesta jag känner är i ungefär samma ålder, så ja. En massa folk blev föräldrar, i år igen. 

4. Dog någon som stod dig nära?

Nej, tack och lov inte. 

5. Vilka länder besökte du?
USA, Mexiko, Norge och Sverige (3 gånger!). Besökte även följande amerikanska delstater: Kalifornien, Arizona, Nevada, Utah, New Mexico, Texas, Oregon, Washington, South Dakota, Ohio och Kentucky. 

6. Är det något du saknar år 2019 som du vill ha år 2020?

En vettig person som USA:s president. 

7. Vilket datum från år 2019 kommer du alltid att minnas?

Är kass på att komma ihåg datum, så kommer nog inte att minnas ett enda. Minns roliga händelser dock. 

8. Vad var din största framgång 2019?

Antagligen att jag i början blev befordrad till en chefsroll på jobbet och fick en rejäl löneförhöjning. Sen fick jag en till löneförhöjning några månader senare. Så rent ekonomiskt har detta varit mitt bästa år någonsin. Bonus: Att jag har pluggat spanska med Duolingo-appen varje dag på hela året. Har just nu en 488 dagar lång streak.

9. Största misstaget?

Att jag lyfte för tungt på gymmet och skadade ryggen. Så himla onödigt. 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Se ovan, hade ont i ryggen nästan hela året. Och så hade jag ju någon sorts influensa förra veckan. Men annars var det väl mest någon förkylning här och där, på det stora hela har jag varit ganska frisk. 

11. Bästa köpet?

Får nog ändå säga min dirtbike.  

12. Vad spenderade du mest pengar på?

Hyra. Speciellt nu när jag bor själv och betalar dubbelt så mycket som jag gjorde innan. Men jag älskar att bo själv så det får det väl vara värt. 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja, till exempel: Att få köra motorcykel i 2 länder och 9 delstater, att flytta in i min alldeles egna lägenhet, att hänga med Steve (aka världens knäppaste lilla hund) och katterna, plus vänner, solsken, böcker, resor, god mat och nya hobbies. 

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2019?

Dessa, enligt Spotify:

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Både och. På ett privat plan har jag pendlat mellan att vara glad, inse att jag inte var så glad, och att göra något åt saken så att jag blev glad igen. Har dock haft väldigt mycket ångest över världsläget, och kanske speciellt USA:s politiska situation.

16. Vad önskar du att du gjort mer?

Tränat? Det är mitt standardsvar på den här frågan varje år, men inte blir det bättre för det. 

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Grävt ner mig i nyheter och politik och Twitter.

18. Hur tillbringade du julen 2019?

Med familjen i Sverige, för första gången på 12 år (!). Jag var sjuk hela veckan innan jul men hann bli frisk i tid för att fira jul hemma hos mamma på julafton och hos pappa på juldagen. Det var grått och mörkt och kallt men ändå fint. Bäst var kanske att få träffa mina äldre styvsyskon och deras barn för första gången på många, många år. Barnen är så himla stora helt plötsligt!

19. Blev du kär i år?

Nej, snarare tvärtom. Fell out of love, inte in love

20. Favoritprogram på TV?

Har typ inte kollat på TV i år? Om jag har gjort det har det mest blivit sånt jag redan sett en miljon gånger, typ The Office och How I Met Your Mother. Och Great British Baking Show såklart. 

21. Bästa boken du läst i år?

Testamente av Nina Wähä och Circe av Madeline Miller. Tänkte göra en ordentlig sammanfattning av läsåret 2019 i ett eget inlägg eftersom det har varit ett väldigt bra sådant. 

22. Största musikaliska upptäckten?

Nä alltså jag vet inte, upptäckte jag något nytt musikaliskt? Får kanske säga Baboon Show. Har visserligen hört dem innan, men det här var året då jag äntligen snöade in rejält. 

23. Något du önskade dig och fick?

Löneförhöjning, befordran, en egen lägenhet. 

24. Något du önskade dig men inte fick?

Tidigare i år var vi ju på g att köpa hus, vilket inte blev av. Men det känns ju som en stor jävla lättnad nu. 

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2019?

Min födelsedag var på en måndag i oktober och jag var allmänt opeppad på den eftersom jag var mitt i en flytt och en separation. Men sen bjöd Katie och Jordan hem mig på middag och ett gäng av mina bästa vänner sjöng “happy birthday” och efter middagen gick jag på en spontan dejt med en kille från Tinder som var supergullig (han bor dock i en annan delstat) och vi var ute till klockan 2 på morgonen. Så det blev en otippat rätt kul födelsedag ändå. 

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Det finns det väl alltid, men jag kan faktiskt inte komma på något konkret. 

27. Vad fick dig att må bra?

Att jag lyssnade på mitt hjärta och bestämde mig för att avsluta ett nästan 6-årigt förhållande. Det var ett sjukt jobbigt beslut, men när det väl var taget var det som att en sten lättade från mitt hjärta och jag har känt mig fri och glad på ett sätt jag absolut inte hade väntat mig. 

28. Hur skulle du beskriva din stil 2019?

2019 var året då jag nästan slutade använda smink till vardags. Det var även året då jag gjorde mig av med min page till förmån för någon sorts 80-talsrockfrilla. Har ändå känt mig snyggare än vanligt, det måste vara ett bra tecken. 

29. De bästa nya människorna du träffade?

En bra, och något oväntad, grej med att vara singel är att jag plötsligt träffar en massa nya människor. Gick till exempel på en date med en snubbe som visade sig vara en ointressant douche, men vi hängde med några av hans kompisar som var hur trevliga som helst. Jag har nu startat en ramenklubb med två av dem. Alltså, vi går till olika restauranger för att prova oss igenom San Diegos veganska ramen-utbud. Så himla rolig och otippad grej.

30. Vad har du för nyårslöften inför 2020?

Mitt mål för 2020 får bli detta: RIDE MORE DIRT. Idag är det 1:a januari och jag har varit ute och kört offroad hela dagen, så än så länge går det rätt bra med det här målet. 

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *