Djur

Gamla skruttiga djur

Jag vaknade imorse av att min katt Ninja satt på mitt nattduksbord och krafsade på mina böcker. Det här är inte ovanligt, Ninjas främsta hobby är att hela tiden hitta på nya irriterande sätt att väcka mig på. Men hon brukar inte vara så här envis. Till slut klev jag upp… och hittade blod, hundbajs och kräks över halva köket och vardagsrummet. 

Tog genast med mig Steve till veterinären, där han efter ganska många timmar av undersökningar och blodprov fick diagnosen bukspottskörtelinflammation. Plus att hans njurar är i ganska dåligt skick. Och så har han sårnader i ögonen sen tidigare.

Jag VET ju att det är så här det är när man adopterar gamla djur, de är ofta sjuka och skruttiga. Men det gör ändå så ont i hjärtat att tänka på att min lilla hund är sjuk och har ont, och att jag inte kan förklara för honom vad det är som händer. Bröt ihop en smula hos veterinären och sitter här hemma med extremt dåligt samvete nu, dels för att jag inte visste att Steve var sjuk och dels för att jag blev arg på Ninja när hon försökte berätta det för mig. 

Det är också världens sämsta tajming eftersom jag ska på semester på torsdag. Åker till Mexico i fem dagar med 10 av mina bästisar, en resa vi har planerat i flera månader. Ska tillbaka till veterinären med Steve imorgon, får se hur han mår då och bestämma om jag fortfarande kan åka till Mexico eller om jag borde stanna hemma.

Den här lille skrutten ligger i alla fall och snarkar högt i sin säng nu. Det har varit en lång dag för alla inblandade. 

8 Comments

 • Annika

  Åh! Stackars Steve! Det är absolut hjärtslitande med gamla djur som inte mår bra. Man har dåligt samvete HELA. TIDEN för att man inte upptäckt det tillräckligt fort, inte gjort tillräckligt, inte KAN göra tillräckligt. Osv.

  Kram till dig och Steve! Han har iallafall vansinnig tur som kammat hem bonus med ett riktigt hem och massvis med kärlek och uppmärksamhet och hjälp på sin ålders höst jämfört med alla gamlingar som blir dumpade på hundhemmen och sen aldrig blir adopterade igen :(.

 • Jenny

  Världens värsta känsla är just det där när man får veta att ens djur är sjuka och man inte fattat det tidigare. Blev så med en av våra råttor; han bet aldrig men helt plötsligt hade han så ont att han började bitas oprovocerat. Tog honom till veterinären och fuck reda på han hade problem med både ögonen och hjärtat, och sen så dog han nästa dag ? men som tur är så verkar Steve ha det lite bättre just nu, och hoppas han mår ännu bättre snart ♥️

 • Linda

  Lilla Steve. <3 Det är skit när det blir gamla och sjuka.
  ( Ha dock inte dåligt samvete. Har han inte visat några tecken på att vara sjuk innan så kunde du ju omöjligt veta det.)

 • Anna Nio

  Lille gubben, då. Hoppas han mår bättre snart och att resan kan fortsätta som planerat.

  P.S. Även en småbarnsförälder får svindåligt samvete för att man inte fattat att ungen är sjuk snabbare. Och de är ändå helt nya, små varelser, inte gamla, goa skruttisar. Tänk på att du int eär ensam, och att du får dåligt samvete för att du älskar honom, så kanske det känns lite bättre. <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *