Helgen som gick

En karantänlördag i 7 bilder

Jag är ganska dålig på att bara sitta hemma och göra ingenting. På vardagar brukar det gå bra, men så fort det är helg vill jag ut och göra grejer. Helst av allt vill jag ta en långtur på hojen, men det går inte just nu. Man får köra ärenden runt stan, typ, men är man ute och nöjesåker kan man få böter på $1000. Så här kommer några bilder från igår, en lördag då jag i min ensamhet försökte göra så många olika grejer som möjligt.

Okej, en trevlig grej med att vara hemma så här mycket är att jag har mycket mer tid att ägna åt att planera och laga goda måltider. Älskar god mat och brukar även i vanliga fall tänka att varje måltid ska vara som en upplevelse. Vill inte slösa bort en enda av mina tre dagliga måltider på att äta något som inte är gott. Igår åt jag därför det absolut godaste jag kunde tänka mig till frukost: overnight oats (havregryn, havremjölk, kefir och kardemumma) med hallon, banan, äpple, russin, valnötter och koksflingor, plus en rostad croissant med ost. Blir hungrig igen bara av att skriva detta.

Sen packade jag upp min sista flyttlåda, hängde upp lite grejer på väggarna samt storstädade hela huset medan katterna låg och latade sig så här sött. Ninja (den gråa katten) har förresten ett eget karantänprojekt: att långsamt och systematiskt driva mig till vansinne. Eller, det är ett projekt hon har jobbat på de senaste 10 åren, men hon har verkligen förfinat sin konst på sistone. Men hon är gullig när hon sover.

Den här lilla charmören gör däremot mina dagar så himla mycket trevligare, inte minst för att jag tvingas ut ur huset för hans dagliga promenad. Som visserligen brukar bli ganska kort eftersom han är liten och gammal, men ändå. Lyssnade även klart på en ljudbok.

Sen ett par dagar tillbaka har CDC (Centers for Disease Control and Prevention) gått ut med rekommendationen att alla i USA bär ansiktsmask när man befinner sig på offentliga platser. Så jag passade på att ta en liten sväng på hojen för att hämta upp en mask. Tog en omväg på vägen hem eftersom det kändes så bra att köra motorcykel. Bor man i södra Kalifornien, där det i vanliga fall är bilköer överallt under alla tider på dygnet, känns det just nu extra tydligt att vi befinner oss på apokalypsens rand. Jag har aldrig sett motorvägarna så här tomma tidigare. Det är ganska obehagligt.

Min kompis T har förlorat båda sina jobb pga pandemin, och har istället börjat sy såna här ansiktsmasker, så jag köpte en av henne. Åkte hem till henne och hämtade upp masken, som låg i en papperspåse med mitt namn på ute på hennes veranda för att undvika all form av mänsklig kontakt. När jag kom hem slängde jag genast papperspåsen och tvättade händerna.

För en månad sen var jag på semester i Mexico med 10 av mina bästa vänner. Nu har jag inte träffat en levande själ på minst en vecka. Konstigt hur snabbt man vänjer sig ändå.

Sen kändes det som att jag hade varit tillräckligt produktiv för den här dagen, så jag satte mig i soffan med en öl och tittade på den nya Pixar-filmen Onward. Den var fin. Rekommenderas. (Har förresten sett fyra Disney/Pixar-filmer bara den här veckan, det känns som en verklighetsflykt på lagom nivå i dessa tider.)

Pausade filmen mitt i för att laga middag. Det blev ugnspannkaka (fick en craving) med grönkål, äpple och lite annat gott. Tänkte göra ett separat matinlägg snart, så mer detaljer där. Insåg förresten just att jag, en 33-årig kvinna, satt ensam hemma en lördagkväll och åt ugnspannkaka och tittade på Disneyfilmer. Det går säkert att dra några psykologiska slutsatser om regression här, men jaja. Drastic times call for drastic measures och allt det där.

Det var den lördagen. Hoppas ni tar hand om er själva och varandra därute.

0 Comments

 • jennyjunkpile

  Men ahh Ninja <3 saknar henne 😀 ar T den samma T som jag tanker pa? For isafall ska jag nog ocksa ta och kopa en eller fler av henne, eftersom vi maste ha dem pa jobbet nu.

 • AnnK

  När jag är ute och går så försöker jag undvika att komma nära folk jag möter och sådär, en gång mötte jag en mc och kände mig genast lugnare eftersom han hade en sådan mc-hjälm med visir. Då kom jag att tänka på att det kanske är en bra idé att gå omkring med en sådan hjälm som ett skydd mot coronavirus, speciellt om man är tvungen att gå in i en affär eller så. Har ingen mc dock 🙂

 • Anja

  Haha jag tar också långa omvägar på hojen både till och från matbutiken (måste ju se till att batteriet inte dör ?). Har en housemate men i övrigt är det samma situation för mig här i UK. Blev också sugen på pannkakor nu! Kanske får bli ett projekt senare i veckan!

  • Cinderalley

   Ja, jag som har tre hojar har numera minst en på batteriladdaren at any given moment. Men det är en mycket bättre idé att ge sig ut och ladda batteriet genom att köra hojen ju!

 • Märta

  Det är så konstigt det här med ansiktsmasker… olika bud i olika länder. Här i Sverige så läser/hör man hela tiden att vanliga enkla masker i papper eller tyg bara inger en falsk trygghet. Att ska man ha en vettig så ska den vara godkänd av myndigheterna (vet ej vilken beteckning masken ska ha, CE 3 något, tror jag) för att var verksam. Och de går inte att få tag på, inte ens sjukvården har tillräckligt många. Hur ser den debatten ut i USA?

  • Cinderalley

   Här ska man INTE ha N95-masker (alltså de som sjukvården behöver) eftersom det råder extrem brist på dem. Däremot sägs det att vilken sorts tygmask som helst hjälper till att motverka spridning. De skyddar alltså inte bäraren från att FÅ viruset, men kanske från att SPRIDA det. Vet inte hur pass mycket det stämmer. Men sen är det väl säkert också en symbolisk grej som hjälper folk att förstå allvaret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *