Helgen som gick

Helgen som gick i bilder

Jag har egentligen lite svårt att hålla koll på vad det är för dag nuförtiden, allt flyter liksom ihop när man inte har några planer eller kan göra något. Men helgerna är fortfarande heliga. Jag försöker mitt bästa för att undvika tristess just nu, vilket för övrigt gör att jag uppskattar mitt jobb mer än någonsin. Det får i alla fall dagarna att gå lite snabbare.

Men i alla fall. Så här såg min helg ut.

Jag har gjort både frukost, lunch och middag hemma i över en månad och har faktiskt inte tröttnat på hemlagat än. Men i fredags kände jag mig sugen på två saker: min favoritpizza från Buona Forchetta (San Diegos bästa italienska restaurang och det enda stället jag frivilligt beställer pizza ifrån) och en motorcykeltur. Så jag kombinerade båda genom att ta en omväg längs med vattnet till BF. Det kändes som att jag inte hade sett havet på flera år (tiden går så långsamt just nu) så det var välbehövligt.

Lördag morgon vaknade jag tidigt av att katterna förde oväsen (vaknar tidigt av denna anledning exakt varje dag, trots att jag sover med öronproppar). Jag klev upp och städade hela huset. Fram till ganska nyligen har jag aldrig varit en person som bryr mig om att ha ett städat hem. Men min förra lägenhet hade kackerlackor och det var så vidrigt att jag kände mig tvungen att hålla det extremt rent (det hjälpte inte, det enda som hjälpte var att flytta) och nu har jag liksom vant mig vid att ha det städat? Plus att jag inte har något bättre för mig nuförtiden.

Jag försöker undvika mataffärer så gott det går. Det är kanske en månad sen jag var i en mataffär sist? Det har gått himla bra ändå, förutom att jag har fått slut på frukt och färska grönsaker. Men så fick jag höra om en farm några mil norr om San Diego där man kan hämta upp hela lådor fulla med frukt och grönt, så jag gjorde det. Beställde och betalade över telefon, och sen var det bara att plocka upp. Väldigt pandemivänligt.

Jag fick allt detta i min! För 25 dollar! Så mycket frukt, bär och grönsaker att jag nog inte behöver gå till mataffären på ytterligare en månad.

Numera ser nästan alla mina dagar ut så här. Det har blivit varmt igen, äntligen, runt 28 grader på dagarna, så jag sitter i shorts med öppen dörr och läser böcker så fort jag får chansen. Blir bara stressad av allt på teve så det här funkar bäst för mig.

På kvällen gjorde jag en pasta med aubergine (tack grönsakslådan!) och massa vitlök som kanske inte ser så mycket ut för världen men blev väldigt god. Jag älskar aubergine så mycket.

Sen var det söndag och jag tog ytterligare ett steg i mitt undvika-mataffären-projekt. Hade slut på bröd, så jag bakade två limpor. Kan inte minnas att jag någonsin har bakat en limpa på egen hand förut så jag kände mig enormt stolt över detta. Gott blev det också! Jag använde detta SUPERENKLA recept som jag varmt kan rekommendera till andra bröd-newbies.

Alltså. Ostmacka på nybakat bröd. Finns det något godare?

Avslutade söndagen hemma hos Katie och Jordan eftersom jag behövde låna deras tvättmaskin. Katie och jag har bestämt att vi tillhör varandras Corona Death Circle. Vi umgås inte med några andra än varandra (och knappt ens det, vi ses bara när jag behöver tvätta) och lämnar i princip inte hemmet över huvud taget om det går att undvika. Vi passade i alla fall på att kolla ikapp den pågående säsongen av RuPaul’s Drag Race och Steve och Bruiser övade sin sociala distansering genom att ligga 6 tasslängder ifrån varandra.

Jag drack även en Bud Light Lime iklädd min Bud Light Lime-tisha eftersom det kändes somrigt. Och det var den helgen. Är så himla, himla glad över att det är varmt ute igen, det gör all annan skit lite lättare att hantera.

0 Comments

  • Tova

    Vilka fina miljöer, även om det är hemmavid för dig. Kul att brödet blev lyckat. Själv brukar mina bröd trots jäsning bli kompakta och typ gråa inuti? Jag får prova ditt recept, allt kan bli bättre än mina tidigare resultat, haha.

  • Josefin

    Åh var i San Diego på utbyte för några år sen och hade helt glömt av BF men fick akut längt efter deras pizza nu när du skrev om dem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *