Bra saker

Några bra grejer i all misär

Det här har varit en riktig skitvecka, men jag känner att jag behöver väga upp det med något positivt. Så här är några bra grejer som har hänt på sistone.

På en av mina promenader genom mina nygamla kvarter råkade jag gå förbi ett svenskt hus! Svensk flagga i topp och en varningsskylt på svenska. Jag blir alltid så himla blödig när jag ser svenska saker i USA, det här var verkligen inget undantag. Känns tryggt på något sätt att veta att jag har landsmän bara några kvarter bort.

När det började luta åt att Kalifornien skulle stängas ner för ungefär en månad sen så var det första jag gjorde att beställa en läsplatta. Tänker INTE vara fast i mitt hus utan att kunna läsa böcker. Nu förstår jag inte varför jag inte gjorde detta för flera år sen. Jag har helt plötsligt tillgång till svenska böcker! Och så insåg jag häromdagen att det går att låna både eböcker och ljudböcker helt gratis från biblioteket. Det är som att ha hittat en gömd skatt, jag känner mig helt rik.

En dag stod det en påse utanför min dörr. I den fanns tre Bud Light Limes, ett par munskydd och en liten bukett med handplockade blommor. Det var en present från A, killen jag dejtar. Så himla fint, och väldigt 2020.

Det har hänt något konstigt med mig i den här karantänen. Plötsligt har jag lust att BAKA. Jag som egentligen hatar att baka, och dessutom är väldigt dålig på det. Häromdagen lyckades jag dock göra frallor som till och med var hyfsat goda, om än lite platta. Eftersom det inte går att få tag på jäst i mataffären längre (jag är uppenbarligen inte den enda som fördriver karantäntiden med att baka) så fick jag använda bakpulver. Nu har jag dock fått jäst av en kompis, så stay tuned, tänkte försöka mig på något annat snart.

En dag blev jag så sugen på en hamburgare med pommes frites. Hade dock inget färdigt hemma, varken hamburgerbröd, burgare, eller pommes, så jag fick göra allt från scratch. Använde en av mina frallor (se ovan) som bröd, gjorde bönbiffar efter det här receptet, och hittade två potatisar i kylen som jag skar upp och slängde in i ugnen. Det blev förvånansvärt gott!

Den här katten driver mig på gränsen till vansinne exakt varje dag, men hon är ganska rolig. Som att hon gör detta varje gång jag trycker min hand mot hennes bröst. La upp den här bilden i mina stories på IG och fick enorma mängder DMs, så nu lägger jag upp den här också.

Bra sysselsättning: Att organisera alla böcker i bokstavsordning och kolla på Gilmore Girls. Jag har väldigt svårt för att kolla på nya eller seriösa grejer just nu. Vill bara se Disneyfilmer och GG. Eller ännu hellre sitta i ett helt tyst hus och läsa böcker.

Sist men inte minst verkar det äntligen ha slutat regna. Jag har under mina 12 år i Kalifornien aldrig sett så mycket regn som den här vintern och våren, och verkligen inte så här pass långt in på året. Så fort det blev soligt igen passade jag på att lufta hojarna. En dag tog jag till exempel denna för att hämta upp en massa kattmat som en kompis inte hade användning för längre. Kände mig nästan normal för en stund.

Det var väl det. Ni får gärna berätta om trevliga saker som har hänt er, behöver all positivitet jag kan få just nu.

0 Comments

 • Kath.

  I Oslo er det opp mot 15 grader nå for tiden, og musikere holder tak- og utekonserter så at man hører det i hele distriktet. I love it!

 • CC

  Vårsolen värmer härligt, det grönskar och fåglarna sjunger fantastiskt mycket.

  Vi njuter av vårt tiki room i stort sett dagligen. Så glad för det!
  Sambon o sonen bygger soldäck.

  Jag är frisk och det är fullt rus på jobbet, så det känns tryggt jobbmässigt.

  Så det finns ljusglimtar i eländet.

  Tänkte på dig igår då det slog mig att det var dagen för Hippy Killer och jag troligtvis skulle fått träffa dig om jag varit over there.

   • CC

    Det ‘enda’ bra med att det inte blev nån resa är att jag slipper nöta flygplansstol i x antal timmar idag?

    Vet inte om du såg på min IG, men eftersom det inte blev nåt Viva så drog vi ihop en mini bilträff på gården förra helgen.
    Ville bjuda våra usa-kompisar på lite bilbilder iaf i karantänen.
    Och vem vet, det kanske är vad träff det blir i år.

 • Anna

  I Göteborg rullar livet på ganska som vanligt ändå. Vi umgås med folk mest utomhus men helt ärligt så har det varit skönt att pausa lite och bara vara mest hemma. Jag jobbar som vanligt (förskollärare) skillnaden är att reglerna för sjukdom och att då stanna hemma (både barn o personal) är mycket hårdare. Så det har varit hälften av barngruppen på plats men nu börjar det att fyllas på igen. I dag har jag gått 1,8 mil!! i en slinga i skogen.

 • emelieflorence

  Idag har det vart jättehärligt väder, sol och knappt någon blåst alls. Så jag har målat om vår mur och suttit i brasse med kaffe och kanelbulle i solen. ☀️

  Min farmor fyller 91 imorgon så jag och min syrra ska baka tårta och köpa blommor och ballonger och fira henne (utomhus såklart). ??

  Det är snart löning och jag tror att jag ska unna soffan lite nya kuddar. ?

 • Tova

  Det är så mysigt att få se positiva saker i vardagen som du upplever just nu. Ett bra grundat perspektiv på corona-situationen i vardagens USA. Fina bilder med.

 • ninalundstroem

  Jag var i min kolonilott idag. Och regnet som kom har gjort allt så färgstarkt! Grönt gräs, blommor i gult och blått och alla möjliga andra färger. Det var så ovanligt härligt! Liksom dubbelt så intensivt som annars, kanske för att man inte kan göra något annat nästan nu heller?

 • Hanna

  För mig strax söder om Stockholm fortsätter livet nästan normalt. Största skillnaden är att jag jobbar hemifrån, vilket jag egentligen alltid borde kunnat, men har tidigare bara haft en stationär dator på jobbet. Har nu en gammal risig laptop, som dock fungerar 🙂 Det är skönt.

  Sen har jag man och barn, så tomt är det ju inte. Ibland läser jag din blogg och drömmer mig bort till dagar då jag bestämmer allt själv: Ligga och läsa en hel dag? Ok! Äta just precis det jag vill idag? Ok! Kolla de serier och filmer jag vill när jag vill? Ok! Kollar gärna skräck och zombiefilmer/serier, och det går inte att göra på stora tv-n i vardagsrummet när barnen springer omkring… Vill inte att de råkar se “fel” scen och sen inte kan sova 🙂

  Gjorde picklad rödlök för några dagar sedan enligt ditt recept för några inlägg sedan. Gott!! Hade dock ingen Mexicans oregano hemma, så tog vanlig. Funkade fint. Hör till dem som aldrig ätit god tofu, så ska testa ditt recept där med snart 🙂

  • Cinderalley

   Haha kan tänka mig, jag försöker verkligen ta tillvara på de här dagarna då jag är mer eller mindre fast hemma. Satt och läste hela helgen, det var fint. Lycka till med tofun! Lovar att det blir fantastiskt gott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *