Litteraturbloggen

Alla böcker jag läste i april

Nu är det väl ganska allmänt accepterat att april var den längsta månaden någonsin. Detta i kombination med att jag för tillfället inte kan ägna mig åt hobbies eller umgås med vänner gjorde att jag slog ett nytt läsrekord den här månaden. Hela 12 böcker hann jag läsa i april.

Det här med att jag nyligen insåg att man kan låna e- och ljudböcker på biblioteket helt gratis har verkligen HELT förändrat mitt liv. Känner mig helt stressad över alla böcker jag vill läsa och hur jag ska hinna med dem, men det är ändå ett “problem” jag inte riktigt kan klaga över.

Här kommer i alla fall mina favoriter av det jag läste den här månaden:

The Dreamers av Karen Thompson Walker
Denna har jag redan skrivit om här. I kommentarsfältet fick jag även tips (tack Emma!) om att läsa The Age of Miracles av samma författare, så den har jag just börjat på.
4/5

Wild av Cheryl Strayed
Vet inte varför jag inte har läst denna tidigare (har dock sett filmen). Jag lyssnade på Strayeds självbiografiska skildring av sin vandring längs Pacific Crest Trail som ljudbok medan jag var ute och sprang och blev så HIMLA sugen på att vara ute i naturen. Kanske inte vandra 150 mil, men i alla fall campa i skogen någon natt. Något att se fram emot när Kalifornien öppnar igen.
4/5

I händelse av min död av Kerstin Weigl och Kristina Edblom
Lyssnade även på denna under mina springturer och blev så jävla arg. Det var produktivt för springandet, men fyfan för män alltså. Denna handlar alltså om alla fall i Sverige där en kvinna har dödats av sin partner de senaste 10 åren. Blev även förvånad över att en person jag känner i verkligheten nämndes i boken (inte som offer, men som en som jobbar med och för utsatta kvinnor). Tack Jenny för tipset.
4/5

Glöm mig av Alex Schulman
Nu tror jag att jag har läst alla Schulmans böcker om hans familj och jag tycker verkligen att de är så himla bra? Älskar hur han skriver och tänker och liksom rannsakar sig själv i den här serien. Man kan säga mycket om Schulman-klanen, men den här personen kan i alla fall skriva.
4/5

1794 av Niklas Natt och Dag
Det här är uppföljaren till 1793, och även denna är mörk och äcklig och man liksom känner stanken av 1700-talets Stockholm. Men jag gillar verkligen båda böckerna, de får mig på något konstigt vis att sakna Stockholm, fast det egentligen borde vara tvärtom.
4/5

Nej nu hinner jag inte skriva mer, har en miljon böcker jag måste läsa!!!

0 Comments

  • Cinderalley

   Jag gillade den! Hade eventuellt lite för höga förhoppningar dock eftersom flera personer har kommenterat här på bloggen om att jag borde läsa den i några år nu haha. 3,5/5.

   • Anna Nio

    Jag känner lite liknande; den var bra och jag tyckte mycket om den, men jag är så färgad av att ha läst mycket och sett mycket filmer att jag gissade mig till – ja, “twisten” är väl att ta i, men du fattar (man vill ju inte förtöra för folk så jag vill inte skriva ut vad som händer). Det gjorde ju alltsammans lite mindre spännande, förstås. Men jag håller med om betyget, klart läsvärd bok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *