Vardagsfilosoferande

Vad är det ens för veckodag idag?

Några av mina kompisar på Facebook håller på med den där utmaningen där man under 10 dagar lägger upp 10 album som har påverkat ens musiksmak, vilket fick mig att börja fundera på vilka album jag skulle välja… och nu sitter jag här flera timmar senare och lyssnar fortfarande på gamla band på YouTube eftersom ingenting jag lyssnade på som tonåring finns på Spotify.

För exakt tre år sen körde Katie och jag motorcykel till Grand Canyon. För ett år sen tog vi hojarna till Mexiko. Det är en sån kontrast jämfört med idag. Katie och jag hade en lång konversation tidigare idag om att det nog ändå är rätt bra att tvingas ta det lugnt och inte åka någonstans på ett tag. Eller, hon tyckte det, jag försökte hålla med så gott det gick. Men egentligen saknar jag att åka långt på motorcykel så mycket att det gör ont. Vill inte alls vara hemma när det är varmt ute.

Men jag försöker göra det bästa av situationen. Sparar helt klart en massa pengar på att inte åka någonstans eller göra någonting. Får en massa gjort hemma. Springer. Läser oerhörda mängder böcker. Och idag bakade jag kanelbullar. Har varit så himla sugen på svenska kanel- eller kardemummabullar i flera veckor, men misslyckades stenhårt sist jag försökte mig på detta. Nu ansträngde jag mig lite mer och det blev betydligt bättre.

Dock var det en dålig idé att baka idag eftersom det är närmare 30 grader varmt ute och jag har ingen AC. Så det här med att ha ugnen igång var kanske inte min smartaste plan.

Nu har vi i alla fall börjat planera att köra cross-country på hoj nästa år, eller när det nu är säkert att resa igen. Det känns som att vi måste göra något riktigt episkt, och jag kan inte tänka mig något mer episkt än att köra rakt över hela USA på en Harley-Davidson.

Jaha ja. Sånt här funderar jag på just nu. Vad tänker ni på?

0 Comments

 • Fia

  Kan också fastna i timmar framför youtube. Älskar det!

  Försöker att inte tänka längre än den har dagen tar mig, och i just idag sträcker det sig till att läsa en bok på balkongen, att försöka att ge ett sansat svar på en artikel om att Sverige är på väg att bli ett land fullt av ja-sägande patrioter som en spansk vän skickade och vad jag ska laga för mat ikväll nu när jag ändå går hemma och har mer tid att anstränga mig!

 • emelieflorence

  Önskar att det var lite varmare här också. Vi har väl ”normalt” vårväder här nu, runt 15-17 grader och jag tänker på hur fruktansvärt deprimerad jag hade blivit om allt detta hänt i typ oktober när det bara är grått, mörkt och jävligt. Tacksam för det. Men ja, lite mer värme hade varit uppskattat.

 • Jennie

  Jag ska väl inte klaga eftersom jag är fri att röra mig i egen trädgård etc, men jag saknar mina KOMPISAR så jäävla mycket! Jag har inget enormt socialt behov som vissa, men de vänner jag har de vill jag fanimig hänga med regelbundet 🙁 Det tänker jag på. Vilken fest jag skulle vilja ordna i trädgårn asap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *