Äventyr,  Motorcyklar

Årets första (och sista?) roadtrip

Kan någon vänlig själ ge mig en snabb sammanfattning av den här Skandiamannen-grejen? Jag försöker hålla koll på svenska nyheter men det är för mycket som händer här just nu. Mördade han Palme or what?

Men okej, tänkte egentligen skriva om något helt annat. Hela vintern gick jag runt och bara väntade på att det skulle bli varmt igen (alltså utanför södra Kalifornien) så att jag kunde börja åka på alla motorcykelroadtrips jag drömmer om. Jag vill köra Tail of the Dragon och Blue Ridge Parkway i North Carolina, ta Pacific Coast Highway hela vägen upp till Washington, och utforska alla nationalparker i Utah och Colorado, bara för att nämna några få.

Men så stängde Kalifornien och stora delar av USA ner i slutet på mars pga corona, och jag fick förlika mig med att det nog inte skulle bli några roadtrips alls i år. Förra året körde jag hoj genom 13 nationalparker – i år lutade det åt att den siffran skulle landa på 0.

Nu, bara några månader senare, trots att pandemin fortfarande i högsta grad pågår, har USA i princip helt öppnat igen. Till och med här i södra Kalifornien är många restauranger, hårsalonger, gym och butiker öppna igen (med restriktioner). Campingplatser och nationalparker har öppnat eller håller på att öppna. CDC har uppdaterat sina nationella riktlinjer och avråder inte längre från “non-essential travel”.

Så. Nästa vecka åker jag på en liten roadtrip.

Det går såklart att diskutera om detta är smart eller inte. Men jag tänker att eftersom jag bor i en storstad där det är folk överallt vill jag hellre ta mig bort från folkmassorna, åka ut i öknen och upp i bergen.

Förutom demonstrationen jag gick i förra veckan har jag isolerat mig i princip sen mars. Träffar nästan inga människor och undviker mataffärer, restauranger och andra ställen med folksamlingar och/eller främlingar. Har alltid munskydd på mig bland folk.

För ett par veckor sen skrev jag även den här artikeln: “Planning a post-quarantine road trip: How to travel safely and responsibly in a changing world“. Gjorde en massa research och intervjuade flera experter, så nu tänker jag att jag helt enkelt följer mina egna råd: att undvika andra människor, tvätta händerna, använda handsprit varje gång man rör något, ha munskydd bland folk, ta med egen mat och dryck, etc. Planerar även att karantäna i 14 dagar när jag kommer hem igen.

Eftersom jag jobbar för Roadtrippers (och numera även för vårt systerföretag Togo RV, en app för husvagns- och husbilsägare) kommer jag varje dag i kontakt med siffror kring folks resvanor. Och en sak är väldigt tydlig på sistone: Amerikaner kommer att roadtrippa som aldrig förr den här sommaren, istället för att flyga eller åka på kryssningar. Oavsett vad man tycker om den saken så är det så verkligheten ser ut. Så jag tänker att om man inte kan hindra folk från att åka på roadtrips (ja, räknar in mig själv i den här gruppen) så kan man i alla fall försöka se till att det görs på ett så ansvarsfullt sätt som möjligt.

Den 20 juni bär det av. Har bunkrat upp med handsprit och desinficerande våtservetter. Är helt inställd på att varken smittas av eller sprida något himla virus. Ni får följa med såklart.

0 Comments

 • Anna Nio

  Palmeutredningens slutsats är att Stig Engström mördade Palme. Dock har de inga nya bevis och inget nytt alls att komma med (vad jag har uppfattat), utan slutsatsen är baserad på allt material som samlats in under de senaste 34 åren. Eftersom Engström är avliden kommer inte åtal att väckas. Hela Sverige är besvikna, men jag vetifan varför; var det nÅN som trodde att det skulle komma fram nåt nu, såhär långt efteråt? Är man inte lite naiv isf?

 • Helen

  Angående Palmeutredningen så tycker jag att presskonferensen var något av ett antiklimax. Många trodde nog att utredningen hade något mer av substans att komma med. Det hade de inte.
  Jag tycker personligen att det bästa vore att bara lägga ner utredningen och stå för att man inte kunnat komma fram till vem mördaren är. Att 34 år senare säga att det “mest troligt” är Engström, som dessutom är avliden, känns bara konstigt. Eftersom han figurerat länge i utredningen borde man kommit fram till det för måååånga år sen.

 • Anna-Lena

  Jag tror att vi måste börja lära oss att leva med viruset. Inte på så sätt att man kan göra allt precis som vanligt igen, men att man kanske ska börja göra saker som att resa kortare distanser, börja arbeta, att barnen börjar skolans o.s.v, men att då göra detta med restriktioner såsom att hålla distans, använda munsydd när det behövs, handsprit m.m.
  Vi har planerat in en helg på tu man hand med min man nästa vecka, vi ska å ka till Italien hör och häpna, men med bil, för Italien ligger ca timme från mig. Och vi har bokat Airbnb för en natt, vi kanske går ut och äter men med distans mellan borden (det är något som tillämpas överallt här i Frankrike och i Italien) och viktigast av allt, vi kommer inte umgås med en massa andra människor, vi ska ut och vandra i bergen och byn vi ska till är en liten liten by där vi inte kommer att behöva trängas.

  Jag tror att vi måste börja leva lite, men inte hur som helst 🙂 Ha det så bra på din roadtrip! Kör försiktigt!

  • Cinderalley

   Håller med om detta, att vi behöver lära oss att leva med viruset. Såklart med restriktioner och respekt för medmänniskor etc. Fint att ni får komma iväg lite också!

 • Anja

  Jaaaaaa min favoritkategori! Ser fram mot inläggen. Ska själv ut på en liten minitrip på min lilla hoj om tre veckor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *