Litteraturbloggen

#BlackoutBestsellerlist Boktips!

Den här veckan pågår en kampanj med hashtaggarna #BlackoutBestsellerlist och #BlackPublishingPower. Så här beskrivs kampanjen (lanserad av Tracy Sherrod): “To demonstrate our power and clout in the publishing industry, June 14 – June 20, we encourage you to purchase any two books by Black Writers. Our goal is to Blackout Bestseller lists with Black Voices.”

Så bra initiativ! Jag har under de senaste åren gjort ett medvetet val att läsa fler romaner skrivna av framför allt svarta kvinnor. La upp en story på Instagram med några av mina favoriter, men tänkte att det kanske är någon här som också vill ha boktips. Älskade dessa:

Just nu läser jag An American Marriage av Tayari Jones, tycker mycket om den hittills. Och för att delta i #BlackoutBestsellerlist-kampanjen beställde jag även dessa två (som jag redan stod i kö för på biblioteket, men känns ju värt att betala för istället):

Som vanligt tar jag även HEMSKT gärna emot boktips från er också! Vilka är de bästa romanerna skrivna av WoC ni har läst på sistone?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *