Motorcyklar

40 000 miles på Eve of Destruction

Igår var det söndag, kanske veckans bästa dag för att ta sig en långtur på hojen. Jag fick med mig Andy samt två ganska nya kompisar, Mike och Jenna. De flyttade till San Diego från Pittsburgh för ett drygt år sen, så jag har tagit på mig att visa dem några av San Diegos bästa motorcykelvägar.

Vi tog massa slingriga bergsstigar och hamnade till slut här, vid Otay Lakes. Perfekt dag på alla sätt och vis, förutom att man inte får bada i sjön. Det var väldigt varmt, så det hade annars suttit fint.

Det hände förresten en rätt stor grej på den här turen. Vägmätaren på min hoj uppnådde nämligen den ganska stora siffran 40 000 miles. (Det är 64 374 kilometer, men det vore ju en konstig siffra att fira.)

Jag köpte den här hojen sprillans ny för snart fem år sen. Sen dess har jag alltså kört nästan 6500 mil på den. Vi har tillsammans tagit oss till 3 länder, minst 10 delstater och omkring 20 nationalparker. Vi har kört genom regn, snö, ökenhetta, åska, hagel och vind, och varje sekund har varit ett äventyr.

Jag älskar den här motorcykeln mer än det mesta i mitt liv. Den är både mitt dyraste och mitt bästa köp någonsin. Har lagt så mycket pengar och energi på att förvandla den till den perfekta roadtrip-maskinen.

Förra året var jag ute och flängde en massa och körde flera olika låne- och hyrhojar, bland annat en Triumph, en Yamaha och två Indians. Det var såklart kul, men hela tiden tänkte jag på hur mycket hellre jag skulle vilja köra min Harley.

Du och jag, Eve of Destruction. Hoppas vi får minst 40 000 miles till tillsammans.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *