Bra saker

En dag till sjöss

Sen pandemin började har jag haft ett sånt himla behov att vara utomhus och röra på mig. Det är väl en ganska naturlig reaktion på att bli beordrad av staten att stanna hemma, men för mig är det ändå en ovan känsla eftersom jag aldrig har varit mycket för friluftsliv. Älskar att vara utomhus, men brukar mest vilja typ flyta runt i en pool eller köra hoj någonstans, inte hålla på och motionera.

Men nu! De senaste månaderna har jag haft en liksom fysisk längtan efter att röra på mig i naturen. Har både hajkat och kört mountainbike en massa, vilket har varit fantastiskt. Men jag har saknat att vara i eller på vattnet. Typ simma eller åka båt. Så i torsdags efter jobbet hyrde A och jag varsin kajak och paddlade runt i Mission Bay i ett par timmar.

Jag har i många år sagt att jag behöver skaffa mig en vän med en båt. Älskar att åka båt, men gör det alldeles för sällan eftersom 1) jag har ingen båt och 2) jag känner ingen annan i San Diego som har en heller.

Hade jag haft ett hus med en stor trädgård/uppfart hade jag köpt en liten motorbåt som jag kunde bogsera ner till havet när andan faller på. Men nu har jag ingenstans att förvara en båt (det är så vitt jag vet i princip omöjligt att få båtplats i vattnet här, plus svindyrt) så det får vänta.

Häromveckan kom jag på att jag istället kunde köpa mig en kajak och började genast göra research kring detta eftersom jag inte vet något om kajaker. Men tänkte att det vore smart att hyra en och paddla runt ett tag innan jag la en massa pengar och energi på att köpa en egen, för att kolla så att detta är något jag faktiskt vill göra igen. Och det var det!

Det var PERFEKT väder ute och jag hade hembakade kanelbullar med mig så vi stannade mitt i viken och fikade.

Och efteråt gick vi ner till stranden och badade. Sen plockade vi upp en pizza och åkte hem och åt middag. Sån himla bra torsdag. Kommer helt klart göra detta igen (förhoppningsvis i min egen kajak). Väldigt pandemi-vänlig aktivitet.

7 Comments

 • Linnea

  Hej! Jag älskar att paddla kajak, funderar också på att skaffa en! Den ni sitter i ser ut som en rekreationskajak, jag kan rekommendera att ni provar en havskajak också som är stängd så det inte blir så blött på benen, och man får plats med himla mycket grejer för dagsutflykt! =)

  • Cinderalley

   Ja, det lutar helt klart åt en havskajak, men det fanns tyvärr inga såna att hyra. Blev väldigt blöta i dessa haha. Och klart du ska skaffa en!

 • Ulf Boman

  Född vid havet, uppvuxen vid havet – det är klart att du ska vara på havet.
  Eller annat vatten.
  Navigare necesse est…

  • Gunnie

   Det är så intressant att se så många nya uttryck och intressen ta form i pandemins skugga, det är som att man plötsligt utvecklar latenta sinnen som vidgar livet på något sätt. Det är så fint!

 • Annika

  Tips! Det finns uppblåsbara havskajaker med riktigt bra kvalitet (har skenor som gör att de är stabila och raka osv). Kanske kan vara något att kolla upp? Jag tänker på förvaringen av den sen…

  • Cinderalley

   Ja! Bra tips. Har kollat på såna och köpte faktiskt nästan en förra veckan. Men ska göra lite mer research först. (Har tack och lov ett garage där jag har plats för både uppblåsbara och icke uppblåsbara kajaker.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *