Listor,  Litteraturbloggen

Kulturlistan i juli

Nu är det nästan augusti. Det känns så konstigt. Tiden går så långsamt och så snabbt på samma gång. Här kommer i alla fall denna månadens kulturskörd.

Filmer jag har sett:

Har sett två filmer den här månaden, båda var bra.

The Lovebirds: En sprillans ny romantisk actioncomedy med Issa Rae och Kumail Najiani. Gillade!

The Aeronauts: En äventyrsfilm som utspelar sig i en luftballong 1862 med en stark kvinnlig huvudkaraktär. Svårt att misslyckas med de ingredienserna.

Böcker jag har läst:

Jag har hittills i juli läst hela 14 böcker, vilket slår mitt tidigare rekord på 12 böcker på samma månad från i april. Det är pandemins fel! Gör ju knappt något annat än att sitta hemma och läsa.

Dessa var bäst:
The Vanishing Half av Brit Bennett
The Glass Hotel av Emily St. John Mandel
The Nickel Boys av Colson Whitehead
Lite död runt ögonen av David Ärleman
Ödesmark av Stina Jackson

Har inte hunnit blogga om The Vanishing Half ännu, men OJ vad bra den var. Ytterligare en fempoängare. Rekommenderar varmt alla böcker på den här listan dock.

Dessa var sämst:
Andra andningen, Visning pågår, Avdelning 73 och Tiggaren av Sofie Sarenbrant

Nu kan man kanske fråga sig varför jag läste fyra böcker på raken av samma författare om de var så dåliga, men man var ju tvungen att läsa nästa bok för att få veta hur det gick! Eller, det är en sanning med modifikation. Det här var nog de mest förutsägbara deckare jag någonsin läst, jag listade ut exakt alla “plot twists” och vem som var mördaren redan i de första kapitlen av varje bok. Jaja. Lättsmält underhållning i alla fall.

Alla böcker jag läser finns förresten på min Goodreads.

TV-serier jag har kollat på:

Inte en enda?

Poddar jag har lyssnat på:

Bara mina gamla vanliga nyhets- och politikpoddar. Vill verkligen hitta fler poddar som är mer storytelling, tänk S-town eller Wind of Change. Har ni några att rekommendera?

Restauranger jag har ätit på:

Jag borde väl ta bort den här frågan eftersom jag inte äter på restauranger just nu. Vissa uteserveringar är fortfarande öppna, men jag tycker att det skulle kännas jättekonstigt att sitta och äta på en restaurang utan mask medan de som jobbar där står i full skyddsutrustning och riskerar sina liv. Då plockar jag hellre upp hämtmat och äter hemma för att i alla fall stödja ekonomiskt.

Förresten, måste klaga lite. I fredags beställde jag hämtmat för fyra personer på en indisk restaurang som jag älskar. Försökte beställa online genom Postmates men fick ett felmeddelande två gånger, så jag ringde och beställde istället. Sen visade det sig att de två onlinebeställningarna gick igenom, så den här måltiden kostade mig sammanlagt $250 (drygt tvåtusen kronor) och Postmates vägrar att ge mig mina pengar tillbaka för de två extra beställningarna, trots att den maten aldrig ens tillagades.

Har varit så arg över detta de senaste dagarna och kommer av principskäl inte ge mig förrän jag får mina pengar tillbaka, även om jag måste skaffa en advokat och stämma Postmates (ehhh jag har eventuellt bott i USA för länge). Restaurangen är tack och lov hjälpsam, så vi får se hur det detta går. Stay tuned.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *