Listor,  Litteraturbloggen

Kulturlistan i juni

Jag gjorde den här listan ganska regelbundet för något år sen innan det rann ut i sanden (precis som alla mina andra bloggprojekt men oh well). Men jag konsumerar så mycket kultur så här i pandemitider att den får göra en (tillfällig?) comeback.

En film jag har sett:

Jag såg faktiskt en film den här månaden! Fick damma av fjärrkontrollen för att sätta på teven eftersom den i princip har stått helt avstängd de senaste månaderna. Men Andy och jag kom hem från vår roadtrip i lördags och dagen efter var vi för utmattade för att göra något annat än att kolla på film.

I alla fall. Vi såg den nya Will Ferrell-rullen Eurovision: The Story of Fire Saga som handlar om ett isländskt band som försöker ta sig till Eurovision. Eftersom Andy är amerikan hade han aldrig hört talas om Eurovision tidigare, så jag fick ge honom en crash course. Jag tyckte att den här filmen var väldigt underhållande. Sa flera gånger till A: “Det är EXAKT så här Eurovision är!” även om det kan ha varit något överdrivet. Nu har jag i och för sig inte kollat på en melodifestival på 12+ år så det är möjligt att jag inte har så bra koll längre. Har ni sett filmen? Vad tyckte ni?

En bok jag har läst:

Jag tyckte inte att jag läste något alls i juni men nu när jag räknar ser jag att det faktiskt blev fem böcker ändå. Om jag bara ska rekommendera en av dem måste jag nog säga Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup av John Carreyrou. Den handlar om Elizabeth Holmes uppgång och fall. Hon grundade biotech-företaget Theranos som 22-åring och blev stormrik och sen… gick det som det gick. Jag kände till delar av den här historien sen tidigare, men visste inte exakt hur jävla bonkers det faktiskt var. Den här boken var som en bergochdalbana. Rekommenderar den varmt.

En tv-serie jag har kollat på:

Kan inte minnas att jag har kollat på en enda tv-serie.

En podcast jag har lyssnat på:

Lyssnar på nyheterna varje morgon (Up First från NPR och ofta även The Daily från New York Times), men annars blir det mest ljudböcker nuförtiden. Orkar liksom inte med verkligheten?

En restaurang jag har ätit på:

Jag hade inte ätit på restaurang sen i mars pga pandemi och att allt har varit stängt. Men när vi var ute och roadtrippade förra veckan hade vi inte så mycket annat val. Här är ett foto från VegeNation, en vegansk restaurang som jag alltid äter på när jag är i Las Vegas. Första gången jag satte fot på en restaurang på tre månader. Det var en jättekonstig känsla, kändes väldigt nervöst. Goda tacos och god öl dock.

Även i bild: handsprit. Har lagt mig till med (o)vanan att inte röra vid något som andra människor också har rört utan att använda handsprit.

0 Comments

  • Kath.

    Siste meningen er så relatable! Men jeg har hatt den uvanen litt lengre pga jeg er sykepleier ? under krisen har jeg ikke villet ta buss eller metro så anskaffet min helt egen el-sparkesykkel! Grøsser ved tanken på å ta på de man kan hyra ?

  • Anna Nio

    Alltså, jag blev ändå besviken på Fire Saga-filmen, hade förväntat mig mer humor, mindre semi-allvar. Den är liksom bara “meh”. Men eftersom den är officiellt affiliated på nåt vis med ESC så antar jag att de inte fick ta ut svängarna hur mycket som helst, vilket alltså gav en ganska medioker film. Älskar dock Dan Stevens icke-gay-ryss. Hans hår är så perfekt!

  • Annika

    Jag gillade Fire Saga-filmen men eftersom det var en Will Farrell-film så var den ju väldigt skämskuddecringe i mitt tycke. Håller med Anna Nio om Dan Stevens och hans hår, hade det varit lite större så hade han sett ut precis som George Michael!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *