Äventyr

Peak of the Week

Mitt i San Diego (!) ligger ett stort friluftsområde som heter Mission Trails Regional Park. Här finns vandringsstigar, camping, bergsklättring, cykelvägar, med mera. Här finns även sammanlagt fem bergstoppar där man har utsikt över hela staden. Man ser till exempel skyskraporna i downtown och Stilla Havet rakt västerut, och Mexiko söderut.

Fram tills för bara ett par månader sen hade jag aldrig ens satt min fot i Mission Trails, men numera är jag där minst en gång i veckan.

För ett par veckor sen hajkade jag och Andy till toppen av Cowles Mountain, den högsta punkten i San Diego. Där var det dock så mycket folk att vi bestämde oss för att göra ett projekt av det och ta oss upp till de fyra mindre populära bergstopparna istället. Det här är en officiell utmaning som heter the 5-Peak Challenge, men vi har döpt om den till Peak of the Week och gör numera en topp i veckan.

Om någon hade sagt till mig för ett halvår sen att jag entusiastiskt skulle klättra upp till toppen av fem berg på fem veckor så hade jag skrattat högt åt den personen, men nu är det som det är. Pandemin har förändrat mig på en liksom grundläggande nivå.

Igår avklarade vi topp nummer fyra, South Fortuna. Det är den lägsta av de fem topparna, men även den helt klart svåraste hajken hittills. Den gick liksom rakt uppåt och var så brant att de har fått bygga stora trappsteg nästan hela vägen upp. Annars skulle det inte gå att klättra, man skulle bara halka rakt ner.

Katie och Jordan hängde med i början, men sen blev det alldeles för brant för dem så de vände om och tog sig hemåt igen. Jag och Andy kämpade på hela vägen upp, och det är verkligen något tillfredsställande med att stå högst uppe på ett berg man just har bestigit och titta ut över hela staden.

Jag ljög förresten när jag sa att vi skulle avklara fem toppar på fem veckor. Nästa vecka kommer vi nämligen vandra (och köra hoj! SÅ mycket har jag inte förändrats) i Yosemite National Park, så vi får ta den femte toppen veckan efter.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *