Sverige vs. USA

Att vara 100% väderstyrd

Jag har känt mig rätt nere de senaste dagarna, har varit så trött att jag har sovit 10 timmar om nätterna och bara allmänt känt att livet är lite väl hårt just nu.

Men idag är det inte lika mycket brandrök i luften och jag såg faktiskt en skymt av både solen och en blå himmel när jag släppte ut Steve i morse. Kände mig som en ny människa plötsligt.

Jag har ju funderat en del på om det kanske inte skulle vara dags att lämna USA och flytta hem till trygga, stabila Sverige istället. Men här någonstans insåg jag vad jag väl egentligen redan visste: Jag kan inte ens gå två dagar utan klarblå himmel och solsken utan att vara på gränsen till att bli deprimerad.

Att flytta till Sverige med de förutsättningarna känns ju som en utomordentligt dålig idé.

Det är mycket nu. Bränder, värmerekord, pandemi, politiskt kaos, rasism, polisvåld, presidentval, osv osv osv… Men, eh, det är i alla fall inte kallt och regnigt?

10 Comments

 • Linda

  Jag älskar den nordiska sommaren men håller på att gå under varje senhöst/vinter. I år har det regnat, regnat och regnat ännu mer där jag bor (Finland) i september. Hoppas på bättre väder resten av hösten. Tycker hösten kan vara riktigt fin om det är fint väder, men just nu är det rätt deppigt. Å andra sidan har jag sällan varit så glad över att bo just här i Finland – det är lugnt och tryggt, och livet är nästan helt normalt när det känns som att resten av världen håller på att gå under.

  • Sanna

   Ja, håller med, älskar också nordisk sommar och förstår att det känns lugnt och tryggt i Finland just nu. Men som sagt, det är ju det där med vädret…

 • Jenny

  Vi har funderat på det här med flytt också och är väl inte jätte pepp på det. Robert har aldrig bott utanför San Diego så det kanske är dags att vidga vyerna lite men det är just vädret som gör det jobbigt.

  • Sanna

   Vi får väl se om några år när klimatförändringarna har gjort det alldeles för varmt/farligt att bo här, DÅ är det kanske dags att flytta…….

 • Hans Grönstedt

  Jag flyttade från Sverige till Houston 1997 och har aldrig längtat tillbaka. Massinvandring och allt våld av muslimer är skrämmande. Som tur är växte aldrig mina barn i nuförtidens Sverige. Jag flyttade ut pga den höga beskattningen och de dyra bostadspriserna i Stockholm.

  I USA finns ingen racism, bara påhitt av vänsterdriven media. De absolut farligaste racister är vita demokrater som försöker styra åsikterna av svarta, och detta är enligt min svarta kompis Troy Johnson som säger att han aldrig blivit kallad racial slurs tills han kom ut som republikan.

  • Sanna

   Jag förstår inte vad du gör på den här bloggen. Att påstå att det inte finns någon rasism i USA och samtidigt dra ett grovt rasistiskt påstående om Sverige är så jävla idiotiskt. Stick härifrån, jag vill inte ha dig här.

 • peppe

  Kan relatera till tusen. Blir också nere och trött av att inte se solen. Vi ska fira jul i Norden och trots att det kommer att bli härligt att träffa vänner och familj får jag panik av att tänka på mörkret och kylan (och att man knappt ser människor eftersom alla håller sig inne i väntan på sommar).

  • Sanna

   Ja jag firade ju jul i Sverige förra året och det var verkligen en ögonöppnare. Det var första gången jag var i Stockholm på vintern på 12 år. Hade nästan (bara nästan) hunnit glömma hur hemskt det är med mörker och kyla och slask.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *