Helgen som gick

Stranden och apokalypsen

Det råder ganska ordentlig apokalypsstämning i San Diego just nu. Vi brukar i vanliga fall vara ganska skonade från större skogsbränder här, men nu brinner det rätt rejält bara några mil öster om stan.

Hela himlen är så tjock med brandrök att man inte ens ser solen, det är svårt att andas, och när jag satt ute på altanen och läste häromdagen regnade det hela tiden aska över mig. Nu håller jag mig inomhus istället.

Detta i kombination med pandemin och att det var runt 40 grader varmt hela helgen gör verkligen att det känns som att slutet är nära.

Men strunt i detta nu. Vi hade långhelg och, som sagt, extrem värmebölja. När man inte kan åka någonstans (pga av ännu extremare värme och bränder i alla riktningar) finns det bara en sak att göra: åka till stranden.

Det var jag, Andy, Alexis och Alexis hund Mouth. Mouth är min favorithund (efter Steve då såklart), han är 16 år gammal och så himla gullig. Jag ska vara hundvakt åt honom om några veckor och ser verkligen fram emot att ha två gamla gubbhundar här hemma i ett par dagar.

Kolla vad GULLIG. Jag hade varit smart och införskaffat ett par såna här paraplyer som man fäster på stolen för att vi skulle slippa bli helt solbrända. Det var förresten rätt mycket folk på stranden (inte helt oväntat), men de flesta var bra på att hålla avstånd så det kändes ok ändå.

Alexis hade med sig sin paddleboard som Andy och jag fick testa. Jag har bara gjort detta en gång innan och mindes att det skulle vara vingligt. Men det gick bra. Tror ändå att jag håller mig till att skaffa en kajak.

Senare på kvällen hade brandröken börjat svepa in över stan och solen var bara ett knallrött klot bakom all rök, så Andy och jag bestämde oss för att gå och titta på solnedgången. Det var fint men ganska kuslig stämning?

Detta var i söndags och jag har inte sett solen sen dess, nu är himlen helt täckt av tjock, grå rök. Om man ska se något positivt (?) med detta är det i alla fall inte lika olidligt varmt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *