Vardagsfilosoferande

En annorlunda födelsedag

Igår fyllde jag år. Det var en annorlunda födelsedag. Av någon anledning fyller nästan alla mina vänner år under samma vecka i april, och när allt stängde ner pga corona i mars, precis innan april-födelsedagarna, var det nog ingen som kunde tänka sig att vi med födelsedagar i slutet av oktober inte skulle kunna fira ordentligt vi heller.

Men nu är det som det är. Rekordmånga nya fall i USA den senaste veckan, och en ny våg i Europa.

Det här var den första födelsedagen i mitt liv som jag har firat på egen hand, men jag bestämde mig i alla fall för att göra det bästa av situationen. Hade inga möten inbokade så jag tog en halvdag på jobbet och gav mig ut i naturen. Hajkade till toppen av ett berg med en ljudbok i öronen och såg knappt till en enda annan människa på hela timmen det tog.

Sen gick jag till mataffären bredvid mitt hus med målet att köpa allt som är gott. Kom hem med hallon, torkade kantareller (det GÅR inte att få tag på färska här??), burrata, pappardelle, färsk basilika och en liten flaska prosecco. Allt utom hallonen fick bli en födelsedagsmiddag, som åtnjöts tillsammans med boken jag läser just nu (The 7 1/2 Deaths of Evelyn Hardcastle av Stuart Turton, rekommenderas!).

Tog även en promenad med Steve förbi min kompis Jennys jobb där jag fick en kaka och en öl. Så helt ensam var jag faktiskt inte hela dagen.

Jag gick och la mig klockan 21:30 och kände mig utvilad när jag vaknade i morse.

Det är tydligen så här det känns att vara 34.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *