Listor

En lista om hösten

Lånar en liten lista från Sandra Beijer.

Vad är det bästa med hösten?

Vädret! I alla fall här i södra Kalifornien. Det är varmt men inte för varmt (åtminstone i vanliga fall, det har varit EXTREMT varmt här på sistone) och perfekt temperatur i havet, även om kvällarna nu börjar bli lite mörkare och kallare.

Vad gjorde du förra hösten?

Förra hösten gjorde jag slut med min kille efter ett halv decennium tillsammans. Jag flyttade in i en egen lägenhet och började dejta igen. Jag åkte på flera motorcykelroadtrips i sammanlagt fem delstater (Oregon, Washington, Arizona, Nevada och Kalifornien). Jag gick en wakeboardkurs och köpte min första dirtbike.

Hur såg du ut förra hösten?

Så här såg jag tydligen ut förra hösten. Hade svart hår och en riktig frisyr och eftersom detta var pre-corona använde jag fortfarande smink.

Hur ser du ut nu?

INTE som på bilden ovan i alla fall. Har inte klippt mig eller färgat håret på kanske 8 månader, vilket är rätt spännande eftersom jag numera har något som liknar min naturliga hårfärg. Inklusive flera gråa strån. Har i princip slutat sminka mig. Det har varit varmt i flera månader och jag är hemma så mycket nuförtiden att jag mest skrotar runt i mjukisshorts och ett linne utan bh. Min “stil” hösten 2020 är verkligen raka motsatsen till hur jag har sett ut de senaste åren. Men det är ärligt talat rätt skönt.

Beskriv din höst i tre ord?

Hav, politik, motorcyklar.

Vad var bäst med sommaren?

Vädret och att jag fick åka på ett par helt strålande roadtrips trots pandemi.

Hur mådde du förra hösten?

Ganska bra ändå? Mådde skit i början av förra hösten innan P och jag gjorde slut, men sen blev det så himla mycket bättre. Fick en nystart och kände mig fri på ett sätt jag inte hade gjort på länge.

Vad är dina planer för hösten?

Om två veckor ska jag iväg på en roadtrip genom Arizona med två av mina bästa vänner. När vi kommer hem fyller jag år och det är Halloween och jag funderar på om man kanske kan fira detta på något sätt utan att bryta mot coronareglerna. Sen är det presidentval och dags att rösta.

Sen får vi se. Jag har svårt att planera längre fram än till valet eftersom det känns som att så himla mycket av framtiden hänger på detta.

Hur gör du hösten mysig?

Ljusslingor och doftljus. Men det är mitt mys-recept året runt, inte specifikt för hösten. Håller även på och fixar och donar här hemma, har skaffat lite nya krukväxter, gardiner, en duk och sånt. Det är mysigt så länge jag lyckas hålla växterna vid liv…

Vad kommer du dricka i höst?

Mängder av vatten som vanligt. Jag har varit extremt osugen på alkohol på sistone och inte druckit en droppe på kanske två veckor. Däremot dricker jag säkert fem liter vatten om dagen, så jag fortsätter väl med det.

Hur vill du se ut i höst?

Om jag ska vara ärlig känner jag mig ganska ointresserad av allt utseenderelaterat just nu. Skulle kunna gå och klippa mig och färga håret eller ta på mig riktiga kläder, men vad är poängen med det? Det pågår en dödlig pandemi och jag rör mig liksom inte bland folk speciellt mycket. Och det känns som en onödig ansträngning när jag ändå mest är ensam hemma.

Jag kände mig dock lite shoppingsugen förra helgen och åkte en sväng till min bästa secondhandaffär. Kom hem med fyra par byxor, en jacka och en tröja, men har ingen aning om när jag faktiskt kommer använda något av det.

Vilket är det värsta höstvädret?

Blåst, kyla, regn och mörker.

Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?

Vid den här tiden för ett år sen var jag och Katie ute och körde hoj genom Kalifornien i nio dagar. Exakt den här dagen för ett år sen befann vi oss i Yosemite National Park. Jag blev raggad på av en snygg kille med tatueringar i ansiktet som jobbade i parken och det var nog ungefär då jag insåg att jag var singel och kunde göra vad jag ville. Just då ville jag dock bara köra hoj till fina platser med min bästis.

Hur förbereder du dig inför vintern?

Genom att förtränga att det ska bli vinter och inte förbereda mig alls. Är inte emotionellt redo för kyliga nätter och morgnar ännu.

Vad ser du fram emot just nu?

Jag ser verkligen fram emot att få ge mig ut och köra hoj med Katie och Stacey i några dagar. Vi tänkte köra österut genom Arizona och sen tillbaka via Route 66. Just nu försöker jag bara bestämma mig för om jag ska köra mig egen hoj eller hyra en, mest för att prova något nytt. Vi får se.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *