Det ofattbara

Jamen bilen går bra i alla fall

Fortfarande inget resultat i presidentvalet. Jag har nog aldrig varit så här stressad förut?? Det känns helt orimligt att man ska försöka vara produktiv och fungera som människa i den här ovissheten.

För fyra år sen, när Trump blev vald, jobbade jag på ett magasin som drevs av en äldre rik vit man som själv hade röstat på Trump. Dagen efter valet var det extremt låg stämning på redaktionen, nästan alla bar svart och grät och kunde inte förstå vad som hade hänt. Då samlade chefen hela personalstyrkan i konferensrummet och försökte muntra upp oss genom att påpeka att vår personliga ekonomi skulle bli så mycket bättre under Trump, hurra för sänkta skatter! Det var så verklighetsfrånvänt. En av mina kollegor ställde sig upp och sa att vi inte var oroliga över vår egen ekonomi utan för att människor i utsatta grupper skulle bli ännu mer utsatta. Vilket också hände under de kommande fyra åren, med råge.

Pga covid fick det magasinet stänga ner och alla mina gamla kollegor blev varslade för ett par månader sen. Och nu jobbar jag istället på ett företag där VD:n har skickat ut ett meddelande om att vår mentala hälsa kommer först, så behöver man ta ledigt den här veckan får man göra det.

Igår var jag så nervös att jag hade svårt att sitta still, så jag gick till Target och vandrade runt i nästan två timmar. Kom hem någon tusenlapp fattigare med allt från en ny kylväska till ett cykellås till en stor förpackning med kattsand. Kanske inte det smartaste man kan göra under en pandemi, men exakt alla har mask på sig inomhus här. Och jag höll mig i alla fall från att uppdatera valresultaten under hela den tiden.

Nu sitter jag här, precis som resten av världen, och väntar på att Nevada ska få tummen ur och meddela sina valresultat så vi kan gå vidare i livet. Känner mig i alla fall… försiktigt hoppfull?

7 Comments

 • Saga

  Kan knappt föreställa mig hur det är att bo i USA och gå och vänta på valbeslutet. Bor I London och har knappt kunna tänka på något annat, och då bor jag ju inte ens i USA. Men att vänta på folkomröstningen som ledde till Brexit var sjukt jobbigt, men där kom ju iaf resultatet snabbt . Nu börjar det ju se ut som Boden ev kommer vinna också i Georgia och Pennsylvania, håller tummarna!

  • Sanna

   Ja det känns ju lite som att hela världen sitter och väntar på det här resultatet. Men det är ju i princip avgjort nu, de måste bara göra det officiellt!

 • Linda

  Ja, det är dåligt fokus här också. Uppdaterar CNN hela tiden för att se om de rapporterat in några nya resultat, men det händer ju nästan ingenting. Det ser lite ljust ut iallafall, och om inget oväntat händer nu så går det! 🙂 Hoppas på att vi får fira imorgon om inte tidigare…

   • Jenny

    Jag jobbade i en butik på Grossmont Center, åt en kvinna som röstade på Trump. På min sista dag på det jobbet kom hon fram och sa “I don’t know how you feel about Trump, but he’s going to get people to spend money again” och något annat om ekonomin som jag visserligen förträngt. Det gick alltså dåligt för butiken då och hon tyckte att trumpen skulle fixa allt.

 • Agnes

  Alla jag sitter på nålar just nu. Helt absurt hur påverkad man är av ett annat lands politik. Men rapporteringarna därifrån är så läskiga…. Måtte detta gå bra!

  • Sanna

   Verkligen, men det är ju tyvärr så att det som händer i USA påverkar hela världen, så man förstår ändå att folk är oroliga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *