Det ofattbara

Pandemidagboken

Igår infördes en ny “stay at home order” här i Kalifornien, vilket innebär att alla som bor här måste stanna hemma så mycket det går de närmaste tre veckorna. Undantag görs för jobb, ärenden och motion. Restauranger är bara öppna för takeout medan barer, frisörsalonger, gym, med mera måste stänga helt. Man får bara umgås med folk från sitt eget hushåll och man måste ha munskydd utanför hemmet. Det råder utegångsförbud mellan klockan 22 och klockan 05.

För mig förändrar detta i princip ingenting. Jobbar hemifrån och går ändå ingenstans förutom hundpromenader och till mataffären. Har dessutom fortfarande ont i knät och min truck är på verkstan så det passar mig rätt bra att stanna hemma just nu.

Men däremot lider jag verkligen med alla mina vänner och bekanta som jobbar som hårstylister, tatuerare eller bartenders. Jag tycker rent generellt att det är BRA att stänga ner så mycket det går eftersom viruset sprids helt okontrollerat just nu. Tvåtusen personer dör av covid varje dag i USA och vi är snart uppe i 300.000 döda.

Men det är något så grymt i att tvinga folk att stänga ner sina salonger och andra småföretag utan att erbjuda någon som helst ekonomisk hjälp. För så ser det ut här nu. Kongressen gör ingenting. Staten gör ingenting. Småföretagare som tvingas stänga står helt utan inkomst. Att folk inte kan betala hyran eller ställa mat på bordet (och att många av deras företag dessutom tvingas i konkurs) verkar det inte vara någon som bryr sig om.

Det har inte kommit någon hjälp från kongressen sen i mars (!) då de skickade ut en check på 1200 dollar till alla invånare. Alltså en engångsbetalning på ca 10.000 kr. Det känns ju som ett jäkla skämt nu.

Jag känner mig så arg och uppgiven över att allt detta händer medan Donald Trump är president. Han skiter fullständigt i pandemin och att folk dör och är bara ute i landet och sprider lögner om att valet var riggat och att han egentligen vann. En normal president hade såklart gjort allt i sin makt för att inte ha flera hundra tusen döda invånare på samvetet. Men inte den här jävla sociopaten.

Det här kommer att bli en lång vinter.

One Comment

  • Anastasia Röös

    Jag är mycket förvånad över den mirakulösa upplevelsen och underverk av Dr Igbinovia som har spridit sig på internet och över hela världen, hur han underbart hjälpte människor över hela världen att återställa sina förlorade älskare. Jag kontaktade honom efter att ha gått igenom så många vittnesmål från olika människor hur han hjälpte till att få tillbaka ex-älskaren, jag berättade för honom om min man som övergav mig för ungefär 8 månader sedan och lämnade hemmet med allt jag hade, jag blev förbryllad när han bara sa till mig att le och vila för att försäkra mig om att han kommer att hantera allt på bara 48 timmar. Efter den andra dagen ringde min man till mig, jag blev bara så chockad, jag svarade på samtalet och trodde inte mina öron, han bad mig verkligen att förlåta honom och lovade i telefon, han kom hem och fick mig också en mycket trevlig gåva bara för att han skulle bevisa sin kärlek till mig, jag var så glad att jag var tvungen att ringa Dr Igbinovia och tackade honom, han sa bara att jag skulle berätta de goda nyheterna över hela världen, ja, om du behöver ett effektivt och riktigt pariserhjul för alla problem i ditt liv kan du kontakta Dr Igbinovia på hans e-post: doctorigbinovia93@gmail.com eller ring / WhatsApp / Viber honom +2349071864129. Ge inte upp den du älskar Oavsett vad ……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *