Vardagsfilosoferande

Saker man skjuter upp pga pandemin

Igår fick jag ta av bandagen och se det första preliminära resultatet. Jag har fortfarande enorma blåtiror över hela ögonen och kinderna, samt är svullen över näsan och pannan, så jag ser ut som att jag har varit i en ordentlig fight (you should see the other guy…). Men förutom det är jag nöjd! Och kan andas igen! Ni får se bild när svullnaden har lagt sig lite.

En bra grej med att jobba hemifrån och ta möten via Zoom är förresten att Zoom har en massa inbyggda filter man kan använda för att dölja olika delar av sitt ansikte. Så här såg jag till exempel ut i dagens möte med mitt team:

Men okej, jag vill verkligen inte att detta ska bli en plastikkirurgiblogg, så vi tar och byter samtalsämne.

Det senaste året har jag skjutit upp en massa hälsorelaterade grejer pga covid. Har hela tiden tänkt att jag helt enkelt väntar med att gå till läkaren eller tandläkaren tills det är lite mer riskfritt. Men nu är det plötsligt ett år senare och pandemin pågår fortfarande, så det känns som att det är dags att ta tag i saker och ting igen.

Hittills har jag bokat tid hos en sjukgymnast för att försöka få ordning på mitt kassa knä. Sen tänkte jag även få till ett tandläkarbesök, en synundersökning och en årlig rutinundersökning hos veterinären för katterna. Har motvilligt fått acceptera att det här är verkligheten nu. Det går inte att skjuta upp saker hur länge som helst eftersom vi inte vet hur länge detta kommer pågå.

Har ni också saker ni har skjutit upp och tänkt göra “när pandemin är över”? Hur har det funkat?

11 Comments

 • Karen

  Skönt att höra att allt gått bra och att du är nöjd 🙂 Har fortsatt gå till fysioterapeut pga en skada, läkare pga kronisk sjukdom och optiker för annars ser jag inget 😉 Men tandläkarbesöket förra våren sköt jag upp så borde också verkligen gå nu.

 • Linda

  Jag känner verkligen igen mig…Har skjutit upp det mesta men nu i januari och februari har jag börjat med läkarbesök, tandläkare osv. Har gjort samma insikt…kan inte vänta för evigt. Frisör har jag inte tagit tag i än…känns lite risky. Frisyren består av mitt hår i en tofs…😄

  • Sanna

   Jag gick faktiskt och klippte mig för någon månad sen. Hade inte klippt mig på ett år, och det syntes verkligen haha.

 • Gunnie

  Vi har skjutit upp i stort sett allt i vårt liv, träffa vänner, resa, gå och handla i affärer (mer än matvaror och mediciner), gå ut och äta, vara sociala och leva ett normalt liv! Det är ju så nu, men vi bara längtar efter att bli vaccinerade!

 • Maria

  Jag sköt upp mitt frisörbesök förra våren när jag satt hemma och jobbade pga halsont. Sedan blev jag snål och tänkte att jag ändå bara skulle toppa och det kunde ju lika gärna min dotter göra när hon kom hem från sin pojkvän som bor tio mil bort. Sedan fick hon jobb där och nu har hon flyttat på riktigt. Och jag har insett att mina toppar verkligen behöver klippas nu så jag måste nog boka in en tid för att göra det. Så lite kombinerad pandemi/snålhetsgrej var det. Sedan skjuter man ju på en massa man skulle gjort med andra människor. Det är inte mycket umgänge inte. Längtar efter vaccin och flockimmunitet nu.

 • Jenny

  Vi har varit tvungna och gora nagra stycken veterinar besok under pandemin, som inte gatt att skjuta upp men saker som synundersokning och tandlakarbesok har jag skjutit upp ratt lange nu. Synundersokning ar nagot jag funderade pa att gora innan pandemin borjade harja ordentligt men sen blev det ju som det blev. Fast nu vagar jag inte gora det anda, sa det far vanta tills jag vaccinerat mig. Tandlakaren har jag inte varit hos sen 2007 sa det lar ju vara dags :s

  • Sanna

   Haha ja, låter verkligen som att det är dags för tandläkaren! Jag tror i alla fall att de är rätt bra på coronasäkerhet både hos optiker och tandläkare.

   • Jenny

    ja, speciellt nu nar jag borjat ata alldeles for mycket godsaker 🙁 Har verkligen leaned in pa det har med godis och allt som smakar sott helt plotsligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *