Matbloggen

Riktiga svenska kanelbullar

Två saker jag går runt och är sugen på nästan jämt är svenska kanelbullar och kardemummabullar. Såna stora fina snurror som man köper på kafé i Sverige. Jag bakar själv ibland, men det blir liksom inte samma sak, jag är inte tillräckligt bra på att baka. Och amerikanska kanelbullar är i princip oätliga, alltid gigantiska och täckta av glasyr. Uhhhh.

För ett par veckor sen skickade dock en av mina kompisar Instagram-kontot Swedish Fika San Diego till mig, och jag började genast följa. Det drivs av en svensk kvinna som bor här och tar beställningar på svenska bakverk. Man måste beställa minst 12 bullar, vilket är lite väl många i taget för mig, men ibland lägger hon upp överblivna bullar på IG och så är det först till kvarn. Igår hann jag äntligen först!

Och idag tog jag en liten motorcykeltur på min lunchrast för att hämta upp den här fina kartongen.

KOLLA! Perfekta bageribullar. Åt en bulle så fort jag kom hem och det var verkligen precis exakt vad jag har saknat. Tänkte egentligen dela med mig av resterande bullar till vänner, men nu lutar det åt att jag äter upp alla själv istället. Tror inte att jag kan låta bli. Jag får väl lägga en beställning på 12 stycken nästa gång trots allt.

Förresten, det är alltid roligt när två utlandssvenskar som uppenbarligen aldrig pratar svenska med någon möts och plötsligt ska försöka säga saker till varandra på sitt modersmål. Min svenska är så DÅLIG när jag byter språk (den blir bättre när jag har pratat svenska ett litet tag, det är mest omställningen som är svår), men det är alltid skönt att inte vara ensam i detta. Man kan slänga in lite engelska fraser utan att låta som en rejäl tönt.

Tack för bullarna, Åsa!

7 Comments

 • Ulf

  Du fick ju träning som barn att baka kanelbullar – jag skickar gärna receptet. Och en bild på dig vid bakbordet om jag nu hittar den i flyttröran
  Vilken lycka ändå att få tag i riktiga kanelbullar bara en liten MC-tur bort. Lyllo dig!

 • L.

  Åhh bullbonanza!!
  Jag bor i norge, och lider av att ordet FIKA inte har nånsomhelst motsvarighet här. Det känns alltid lite stympat när jag ska förklara konceptet…. Plus att “fika til noen” betyder på norska att örfila upp nån.
  Hårt att vara utlandssvensk ♡

 • Annika

  Fint med kanelbullar! Kan du inte köpa 12, frysa dom och sen mikra vid behov? De smakar ju enligt mig helt okej nymikrade och lite varma sådär…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *