Bra saker

Vax to the future

Här kommer några bra saker som har hänt på sistone!

Vi tar det största först: Förra veckan fick jag min första dos av Pfizer-vaccinet. Det gick snabbt och jag fick inga biverkningar, förutom lite ont i armen. Min mamma i Sverige fick sin första dos två dagar senare, något jag är oändligt tacksam för.

Tänker nästan varje dag på att om Trump fortfarande vore president så finns det inte en chans att det hade gått så här snabbt för alla att vaccinera sig här. Det finns såklart mycket man kan kritisera med USA:s respons till covid, inklusive att man har köpt upp många fler vaccindoser än vad som behövs så att det blivit svårare för fattigare länder att få tag på vaccin. Men jag är samtidigt så jävla tacksam över att nästan alla jag känner i det här landet har vaccinerats eller kommer att vaccineras inom en snar framtid. Försöker hålla två saker i huvudet samtidigt.

Nu börjar det kännas som att livet återvänder, äntligen. Det är en hisnande tanke.

En annan grej jag gjorde förra veckan var att göra den sista avbetalningen på mitt Harley-lån. Köpte min Dyna för drygt 6 år sen, och nu är den äntligen helt avbetald och ägs till 100% av mig och inte av banken. Det känns stort. Nu är garaget ganska fullt, annars hade det varit frestande att lägga den summan jag nu kommer ha över varje månad på någon ny leksak. Men så kul ska vi kanske inte ha det.

Slutligen har fem (!) av mina närmsta vänner fyllt år den senaste veckan. Förra året vid den här tiden var vi mitt i lockdown och ekonomisk kris och karantän och det blev inget firande av aprilfödelsedagarna. Vi hade inte heller kunnat tänka oss att pandemin fortfarande skulle pågå så här ett år senare. Men nu när alla snart är vaccinerade blir det till att ta igen den förlorade tiden många gånger om. Längtar.

10 Comments

 • Evelina

  Jag är också otroligt glad att min mamma fått sin första spruta som är riskgrupp. Men det spelar ju ingen roll om vi vaccinerar hela befolkningar i länder västvärlden om större delen av världen fortfarande inte har tillgång till vaccin. Viruset fortsätter att mutera och då blir det en falsk trygghet med vaccinet om det slutar fungera. USA och Storbritannien är kanske ”värst” i klassen men Sverige har ju också samma inställning, att alla i Sverige ska vaccineras först. Blir otroligt trött på alla som tycker det går så bra för tex USA och klagar här hemma. Det känns som vi aldrig kommer komma ur detta när rika länder är så jäkla osolidariska och vägrar lyssna på WHO och att enskilda individer som Greta T får gå in

 • Evelina

  Obs! Vill tillägga att jag absolut förstår din glädje! Regnade på din parad en smula hehe… Men jag är så otroligt trött på hur egoistiska folk är för de vill åka till Mallis och Thailand som det vore en mänsklig rättighet. Aftonbladets chatt om Covid gör en ju väldigt dyster inför framtiden.

  • Linda

   Håller verkligen med! När man läser kommentarsfält i tidningar (inte bara kvällspressen) just nu så tappar man tron på mänskligheten. Så mycket gnäll, egoism och allmänt otrevligt beteende där. Blir så trött på folk som inte inser hur otroligt priviligerade vi är.

  • Sanna

   Nej men herregud, regna på! Jag har ingen direkt koll på kommentarsfältsstämningen kring detta i Sverige, men är väl kanske inte heller förvånad. Det här med solidaritet (och tålamod) är ju svårt överallt.

 • Linda

  Min mamma är fullvaccinerad och min pappa får sin första dos imorgon. Om 2-3 veckor kan jag andas igen och behöver inte gå runt konstant oroad.:) Min sambo, i riskgrupp, fick sin första för en vecka sedan, vilket också är skönt. Jag har också blandade känslor för vaccinationerna, men det kanske är OK eftersom det inte är vi som bestämmer. Tänker (som du) att det kan vara OK att vara glad och lättad för att ens kära (och kanske om ett par månader jag själv…) är vaccinerade, men samtidigt tycka att det är för jävligt hur vi roffar åt oss. Framför allt det där med att många länder roffar åt sig 10x fler vaccin än de behöver. WTF liksom? Och sedan ska få någon slags godhetsmedalj när de ‘skänker’ vaccin till fattigare länder, som USA som väl skänker bort AZ-vaccin, som de inte ens vill ha…

  • Sanna

   Ja verkligen, tror många har blandade känslor kring detta. Men hurra för dina föräldrar och sambo, det är ju strålande nyheter!

 • Agnes

  Tycker det är skönt att se att så många vaccineras i USA ändå. Antirösterna har ju varit ordentligt högljudda.

  Skönt att tänka att världen kommer få tillbaka någon form av ”normal” vardag. Men pandemin har verkligen gjort att jag märkt hur gärna jag vill jobba hemifrån, åtminstone majoriteten av tiden. Har frigjort så otroligt mycket tid istället för att pendla.

  • Sanna

   Jo, det är ju tyvärr många som fortfarande vägrar vaccin här, framförallt republikanska män (ingen är förvånad). Och ja, visst är det SKÖNT att jobba hemifrån?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *