Äventyr,  Motorcyklar

En roadtrip på Highway 1

Jag fick en kommentar från Elin:

Jag saknar dina inlägg! Vill veta vad för spännande saker du har för dig, hur smittskyddsläget ser ut osv. Hoppas du får lust att skriva igen snart.

Tack Elin, det här var nog precis vad jag behövde höra! Ska försöka bli lite bättre på att blogga framöver. Vi kan börja med att ta en titt på något spännande jag gjorde förra veckan. Då tog jag nämligen en roadtrip norrut på Pacific Coast Highway.

Kaliforniens centrala kust är så otroligt vacker. Det är fint i San Diego också förstås, men här är det så bebyggt och fullt med folk. Varje gång jag åker norrut till the Central Coast och ser såna här orörda delar av kusten blir jag nyförälskad i den här delstaten.

Jag var här på jobb, för att skriva en reseguide till en del av kusten som kallas för Highway 1 Discovery Route, dvs de 16 milen som går mellan Nipomo och Ragged Point precis söder om Big Sur. Publicisten som bokade hela resan tyckte att vi skulle kolla in The Luffa Farm, ett märkligt ställe där de odlar duschsvampar. Fick en guidad tur som var förvånansvärt intressant.

Jag hade sällskap av M, som jag träffade på presseventet för den nya äventyrshojen från Harley för några veckor sen. Han bor i Wisconsin och körde hela vägen till Kalifornien, 370 mil, på tre dagar för att hänga med mig på den här roadtrippen. Galning!

De första dagarna var det lite mulet på kusten. Det brukar vara det i juni, speciellt på förmiddagarna. June Gloom kallas det, i princip den enda tiden på året det inte är soligt jämt.

En dag var vi inbokade på finmiddag på en restaurang i Avila Beach. Jag ville dricka vin och inte behöva köra, så jag hoppade bakpå M:s hoj. Så konstig känsla att sitta bakpå någon annans motorcykel, det gör jag aldrig annars.

Åt en otrolig middag med otrolig utsikt och drack gott lokalodlat vin till. Centrala Kalifornien är känt för sina vingårdar, så det fanns mycket att välja mellan.

Andra grejer vi gjorde:

Besökte Julia Pfeiffer Burns State Park, ett ställe jag har velat se i verkligheten hur länge som helst. Ser ni vattenfallet där nere på stranden? Så osannolikt vackert alltihop.

Kollade in Bixby Bridge. Jag har sett den förut, men när man har en person från Milwaukee på besök måste man göra alla de mest Kaliforniska sakerna.

Behind the scenes på bilden ovan.

Åt en massa god mat. Publicisten skickade oss till Cambria där vi fick prova paj gjord på olallieberries, ett bär som ska vara en korsning mellan hallon och björnbär. Ni kan kanske föreställa er att det var väldigt gott.

Tog omvägar förbi pyttesmå kuststäder. Här Harmony, som har hela 18 invånare.

Bodde på en massa fina hotell. Här Ragged Point Inn, där vi hade en otrolig havsutsikt från rummet. Men kolla! Så här ser det ut åt andra hållet. Som i Jurassic Park (aka Hawaii).

Fick en guidad tur av Nitt Witt Ridge, ett jättemärkligt hus byggt av en märklig man. Den nuvarande ägaren, som ledde turen, var också väldigt märklig.

På grund av June Gloom lyckades vi bara se en ordentlig solnedgång. Men den var å andra sidan så fantastisk att det inte gjorde så mycket att det var mulet de andra kvällarna.

Har ungefär 400 bilder till från den här resan, men det här får räcka för tillfället. Om en dryg vecka sticker jag till Alaska på nästa äventyr, men ska försöka anstränga mig för att blogga igen innan dess.

Ni då, vad har ni för er?

12 Comments

 • Heidi-Maria

  Aee ser så mycket fram emot blogg inlägg och bilder från Alaska!
  Läste precis ut The Great Alone pga att du tipsade om den. Är så otroligt fascinerad av, Alaska och naturen där!

 • Charlotte

  Vad roligt med ett inlägg från dig! Har kanske missat infon tidigare, men går dina resereportage att läsa någonstans från Sverige? Vill veta mer om typ alla platser du skriver om här ?

 • Agnes

  Jag vågade inte skriva för jag ville inte lägga bloggpress på dig. Jag saknar också dina inlägg och går in här minst två gånger per dag. Det ingår i min nyhets/uppdateringssurfrunda.

  Absolut älskar att läsa om dina utflykter och resor. Suget att besöka Kalifornien är enormt! Dock fortfarande för rädd för att själv köra MC.

  Ser fram emot nya inlägg!

 • Kajsa

  Du ser så glad ut! Ser verkligen härligt ut att åka motorcykel i sådana fantastiska landskap. Får mig att bli sugen på att ta motorcykelkörkort någon gång i framtiden. Ser framemot att följa dina äventyr i Alaska!

 • Helen

  Jippi! Kul med ett inlägg från dig igen! Ser fram emot inlägg och bilder från Alaska.
  Önskar dig en fin resa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *