Vardagsfilosoferande

Från Milwaukee till Miami

Hej dagboken! Jag är i Milwaukee mitt i vintern, av någon anledning. Det är omkring 10 minusgrader ute och har snöat i ett par dagar. Jag har i princip inte lämnat M:s lägenhet sen i lördags eftersom det är så jäkla kallt. Eller jo, idag fick jag lite cabin fever (vad heter det på svenska?) och gick till bostadsrättsföreningens gym i källaren. Har inte varit på ett gym på minst två år, men det var skönt att få röra lite på sig efter att ha suttit inomhus i flera dagar.

Nu åker jag visserligen hem till varma(re) San Diego igen på lördag, men under tiden sitter vi här och planerar en roadtrip genom Florida nästa månad. Jag måste till Tampa och jobba, så vi tänkte att vi lika gärna kan passa på att hyra hojar och köra till Key West. Det är högsäsong i Florida så här års och allt är svindyrt och måste bokas i förväg, vilket är raka motsatsen till hur jag brukar resa, men men. Jag har aldrig varit i Florida tidigare, så det är väl lika bra att go all in.

M bor för övrigt på tionde våningen i en skyskrapa i downtown, med utsikt över Lake Michigan och hela staden. Har stått framför panoramafönstren i vardagsrummet i flera omgångar idag och tittat på snön och solnedgången och nu på Milwaukees upplysta skyline. Det är ändå rätt fint med vinter när man är inne i en varm lägenhet.

Trodde aldrig att jag skulle säga detta, men jag längtar till Florida.

6 Comments

 • Viktoria

  Jag tror att det närmsta är lappsjuka, det är det ordet jag använder iallafall 🙂
  Är för övrigt så glad för dina uppdateringar, även fast jag aldrig kommenterat förr. Jag hittade din blogg via Beijer, men har ingen aning om hur länge sen det är nu. Jag fastnade för att din blogg och liv känns som totala motsatsen till mitt och det är så himla härligt att få följa! Jag kör inte motorcykel, även om det alltid varit en dröm och jag gillar inte för varmt väder. Jag trivs som bäst nu när det ska bli över 15 minus till veckan, snön ligger vit och det knarrar under kängorna när jag är ute med hund och barnvagn. Så din blogg, bilder och texter känns som att få kolla in i en helt annan värld. Tack för det och hoppas att ni får det fint i Florida!

 • Linda

  Jag tycker bättre om kall vinter fast utan så mycket snö – bara så att det täcker marken och gör det ljusare – så vår vinter just nu är ganska perfekt. De dagar när det har stått ‘känns som -24’ och det blåser riktigt rått är det inte superskönt att gå ut med hundarna men väldigt uppfriskande. Gillar egentligen snö men inte i stan där vi bor eftersom allt blir kaos.:) Himlen är så vacker när det är riktigt kallt och solnedgångarna är fantastiska (om än lite väl tidiga när man bor i Helsingfors.;)). Väljer dock vår och sommar alla dagar i veckan, förutom i december, om jag får välja.

  • Sanna

   Sant, snö är vackert men minns från när jag bodde i Stockholm hur komplicerat allt blir av det. Kan trösta (?) med att solnedgångarna är för tidiga här också ?

 • Malou Winter

  Hej Sanna! Försökte hitta en mejl till dig men hittade ingen så skriver här istället 🙂
  Jag driver en podd tillsammans med en vän som heter Barnfrihet och vi fick precis tips att ha dig som gäst av en lyssnare. Du verkar ju onekligen leva ett OTROLIGT (och väldigt barnfritt) härligt liv!

  Kan inte du slänga iväg ett mejl till barnfrihet@gmail.com om du skulle vilja gästa? <3 Vi spelar in digitalt!

  Kram Malou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *