Vardagsfilosoferande

Världens o-juligaste jul

God jul på er! Här är det ungefär så långt från julstämning man kan komma, vilket jag inte har något emot. Igår fick jag ett meddelande från min väderapp där det stod att det skulle regna så pass mycket idag, alltså julafton, att Kaliforniens torka skulle vara över. Det varnades för rekordregn och översvämningar. Så jag hade planerat att tillbringa hela dagen inomhus med en god bok.

När jag vaknade vid 7-tiden imorse ösregnade det mycket riktigt, men några timmar senare slutade det regna helt. Nu är det visserligen ganska kallt, men soligt och man ser till och med lite blå himmel. Så något slut på torkan verkar vi inte få.

Istället har min julafton nu sett ut såhär:

  1. Jag vaknade, åt frukost och läste ut en bok.
  2. Jordan kom förbi och gav mig godis som han ville att jag skulle prova.
  3. Jag gick ut i garaget för att installera ett nytt batteri i min ena hoj.
  4. Upptäckte att batteriet inte passade och fick därmed åka och byta det i hojaffären.
  5. Kom hem och satte det nya batteriet på laddning.
  6. Gick till mataffären bredvid mitt hus och handlade.
  7. Nu är klockan snart 16 och jag sitter vid köksbordet och skriver detta. Ska snart försöka mig på omgång 2 av batteri-installationen.

Ni ser, ingen jul så långt ögat kan nå! Jag är i alla fall ledig i 10 dagar och tänker försöka njuta av det så mycket det bara går, trots att vädret är bananas just nu.

Imorgon är det tänkt att jag ska iväg och åka snowboard med min kompis Genevieve, men tydligen är det snökaos och ishalka och slukhål (!) på vägarna i bergen, så vi väntar eventuellt till söndag istället.

Och nästa vecka kommer M hit och så tar vi två av mina hojar till Mexiko för att dricka vin och äta god mat i några dagar. Så länge det inte regnar för mycket. I så fall kör vi bil.

Hoppas ni har en fin jul, oavsett om ni firar eller inte!

2 Comments

  • Gunnie

    God jul ändå, trots allt❤️ Här fick vi ställa in julfirandet med alla barnen, både de stora och små, eftersom K blev sjuk. Inte corona, men en kraftig förkylning. Men det kommer nya dagar och nya möjligheter! Och snart (?) är det maj och du kommer hit för att fira din brors bröllop! Finns nästan ingenting jag ser fram emot så mycket❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *