Vardagsfilosoferande

Svårt att existera utan att få covid

Hur har ni det med omikron i Sverige? Här är det fullkomligt bananas. Nämnde detta i förra inlägget, men exakt varje dag numera är det någon eller några jag känner som testar positivt för covid, och så har det varit i kanske två veckor. Folk som har lyckats undvika corona i två år faller nu som käglor.

M är hos mig den här veckan och varje dag stämmer vi av hur många vi känner som har testat positivt. De senaste dagarna inkluderar hela hans familj (!), 29 av hans kollegor (!!) och i princip alla hans närmaste vänner i Milwaukee. På min lista har vi bland annat ett gäng personer som jag skulle campat och åkt crosshoj i öknen med den här helgen, inklusive födelsedagsbarnet som var anledningen till hela resan. Nu blir det bara jag och två andra istället.

Det som känns extra läskigt med omikron är hur smittsamt det är, men det verkar i alla fall som att symptomen generellt är hyfsat milda, speciellt hos de som är trippelvaccinerade. Jag ska till Florida och jobba på en husvagnsmässa om en dryg vecka och börjar redan förbereda mig på det värsta. Ska förstås göra allt jag kan för att undvika att bli smittad, inklusive att aldrig befinna mig bland folk utan en ordentlig skyddsmask. Men just nu känns det som att det är svårt att ens existera utan att få covid.

Precis när vi trodde att det värsta var över.

8 Comments

 • Anna Nio

  Det är samma här, folk faller som flugor nu (lyckligtvis utan att bli allvarligt sjuka, i alla fall i min närhet). Känns nästan omöjligt att inte bli sjuk i omikron. Jävla virus.

 • Hanna

  Bor i Stockholm. Många som blir sjuka. Men verkar missa det och märks först när man testar. Alltså att hela klassen/jobbet m.m testar för att nå varit sjuk t.ex., och så är det flera som har det, helt utan symtom. Eller typ “Jag hostade ju tre gånger igår…” Så det är skönt, att de flesta mår bra iallafall.

  Restriktionerna skärps löpande. Maxtak på deltagare i olika sammanhang, jobba hemifrån om man kan, undvik lokaltrafik vid rusningstid m.m.

  • Sanna

   Har testat mig några gånger trots att jag inte har symptom just av den anledningen, att många inte verkar bli sjuka alls. Men nu är det nästan omöjligt att få tag på test här såatteehh. Man får väl hålla sig hemma istället.

 • Linda

  Samma här. Typ allt i mitt FB-flöde handlar om att folk har testat positivt, och överallt på bloggar och IG läser jag samma sak. Jag går och handlar en gång i veckan, med FFP2-mask, men undviker annars folk.
  Hade det inte varit för att jag alltid blir jättesjuk av vanlig influensa hade jag nästan struntat i det och det hade varit skönare att ha det ‘avklarat’ men har noll lust att bli sängliggande i veckor med hög feber, och hosta i månader, som det brukar vara. Trippelvaccinerad men litar inte på att jag inte blir jättesjuk ändå pga uselt immunförsvar. Försöker hålla ut iallfall tills en ännu mildare variant kommer, vilket ju är hur virus brukar utvecklas/muteras. *fingers crossed*

  • Sanna

   Ja, har känt samma sak, att det vore skönt att få det avklarat. Men man vet ju aldrig, det finns ju helt klart fortfarande en risk att man blir jättesjuk. Det vore ju verkligen bra om det bara blev mildare och mildare i alla fall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *