Jobbrelaterat,  Listor

Jobblistan

Nu snor jag en lista från Sandra Beijer.

God morgon, hur är fredagskänslan?

Jomen, bra! Strålande! Vi har långhelg i USA den här helgen eftersom måndag är Presidents Day och röd dag. Det är soligt ute och jag tänkte försöka blir klar med jobbet lite tidigt och gå och dricka ett glass bubbel på uteservering med Sarah medan det fortfarande är ljust ute. Ordentlig fredagskänsla alltså!

Vad jobbar du med just nu?

Har alltid lite svårt att förklara vad det är jag gör egentligen, speciellt på svenska. Men jag jobbar alltså som chefredaktör på ett techföretag inom resebranschen. Vi har ett gäng appar för husvagns- och husbilsägare och för folk som gillar att campa och åka på roadtrips. En av apparna är Roadtrippers, där har jag jobbat sen 2018. Men sen har det skett en del omorganiseringar och vi har blivit uppköpta och köpt andra appar, osv. Numera är jag alltså ansvarig för content production för minst fyra olika varumärken och leder ett team av redaktörer. Det är väldigt kul!

Vad ser du fram emot mest jobbmässigt?

Jag ser alltid fram emot de tillfällen då jag kan kombinera nytta och nöje, det vill säga när jag får betalt för att åka på roadtrips. Sitter just nu och planerar en tur till North Carolina i april för en artikel vi har planerat sen innan pandemin. Hoppas det blir av den här gången!

Aw eller träning efter jobbet?

Säger båda. Eftersom jag jobbar hemifrån brukar jag försöka hitta på olika anledningar att lämna hemmet efter jobbet, så att jag kommer ut i alla fall en stund varje dag. Ofta blir det någon sorts träning eller någon sorts aw, jag uppskattar båda.

Vad har du jobbat med genom åren?

När jag pluggade jobbade jag extra som spärrvakt i tunnelbanan, på Systembolaget och i bokhandel. Har aldrig haft ett heltidsjobb i Sverige eftersom jag flyttade till USA direkt efter universitetet. Här har jag jobbat som webbdesigner på en kreativ byrå, copywriter på ett medical software-företag, webbredaktör på ett magasin, och som managing editor och chefredaktör på mitt nuvarande jobb.

Vilka jobb är du mest stolt över?

Jag är faktiskt oerhört stolt över mitt nuvarande jobb. När jag pluggade journalistik brukade jag på skämt säga att jag ville bli chefredaktör innan 25. Nu blev jag det i alla fall innan 35, och det är ju inte så illa det heller.

En stor del av mina arbetsuppgifter går ut på att redigera text skriven av amerikaner med engelska som modersmål, vilket i början orsakade en hel del impostor syndrome hos mig som inte har engelska som modersmål. Men numera känner jag mig så pass trygg i att jag behärskar det engelska språket på en avancerad nivå att jag liksom nästan njuter av att rätta andras fel? Plus att alla mina kollegor kommer till mig med grammatikfrågor. Älskar grammatik.

Vad ville du bli när du var liten?

Journalist och författare. 1 down, 1 to go. (Om man inte räknar den här boken alltså, men där var jag framför allt redaktör.)

Vad drömmer du om för jobb i framtiden?

Det här är en ganska knäpp grej att säga, men jag älskar mitt nuvarande jobb så himla mycket att jag inte ens kan tänka mig att göra något annat. Älskar mitt team och min chef och mina arbetsuppgifter och att jag får resa och göra roliga grejer och får bra betalt och har sjukförsäkring och flexibla arbetstider och kan ta så mycket semester jag vill och kan jobba varifrån som helst i världen. Vissa dagar/veckor/projekt/kollegor är såklart jobbiga ibland, men som heltidsjobb betraktat kan det nog inte bli mycket bättre än såhär.

Med det sagt skulle det vara kul att kanske skriva någon liten bok någon gång i framtiden.

2 Comments

 • Linda I

  Skoj jobblista! Intressant att höra din ”jobbresa”. Jag tycker det låter som ett toppenjobb ?
  Just delen att kunna jobba hemifrån låter förträffligt.

  Pga pandemin så har jag själv testat på det och tycker det funkar fantastiskt bra. Sitter själv och klurar hur jag ska lägga upp mitt liv så att jag får mer av jobba-hemma- biten, även efter pandemin.
  En nyfiken fråga: vad är grejen under ditt skrivbord? Något man sätter fötterna på…träningsredskap?

  • Sanna

   Ja, visst är det härligt att jobba hemifrån! Haha, bra fråga. Det är en roddmaskin som för tillfället står ihopfälld framför mitt skrivbord. Brukar använda den som fotstöd när den inte är i bruk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *