Vardagsanekdoter

Några grejer som inte har med krig att göra

Några saker som har hänt de senaste dagarna som inte har med krig att göra:

1.

I tisdags fick jag ett sms från min hyresvärd. Någon hade rapporterat till honom att det luktade bensin från vår garagelänga och eftersom jag är den enda som förvarar fordon där antog han att det kom från mitt garage. Det visade sig att min endurohoj hade en läcka i bensintanken (det visste jag i och för sig redan, men jag hade gjort mitt bästa för att lappa ihop den).

Så med alla dörrar öppna för att vädra ut bensinlukten fick jag försöka lösa problemet så gott det gick. Fick inte loss bränsleslangen för att kunna tömma tanken, så istället körde jag på plan b: att lägga hojen på sidan den inte läckte ifrån.

2.

Det pågår ett rivningsprojekt i mitt kvarter just nu så flera byggnader står tomma i väntan på att rivas. Problemet är bara att de byggnaderna nu befolkas av knarkare och gränden där mitt garage ligger är full av skumma typer. I tisdags hade några grannar ringt polisen på en av dessa skumma typer. När jag var ute i garaget kom det förbi en annan uppenbart påtänd kille och försökte prata med mig, och eftersom polisen redan var där plockade de upp honom också.

Jag kunde inte stänga garagedörren pga bensinlukten, så där stod jag, med min hoj liggande på sidan och polisen precis utanför. Ett par personer från mataffären kom dessutom ut och berättade att samma kille just hade snattat och betett sig aggressivt i butiken. Polisen pratade med honom i kanske en timme innan de släppte honom, och då kom han direkt tillbaka till mitt garage för att försöka få mig att vittna för honom i en rättegång (eller något liknande, det hela var ganska oklart). Vid det här laget var det mörkt ute och jag var ensam i gränden, så jag stängde garagedörren, lämnade hojen på sidan och sket helt enkelt i om det luktade lite bensin. Det läckte i alla fall inte aktivt längre.

3.

Igår gick min mobil sönder. Den bara slutade att fungera, precis när jag skulle ringa min mamma eftersom hon fyllde år. Det slutade med att jag fick ringa från Facebook Messenger på datorn istället, men nu har det gått ett drygt dygn utan en fungerande mobil och jag har insett flera gånger om hur beroende jag är av min telefon.

Ett ganska perfekt exempel var för en stund sen när jag åkte för att lämna in mobilen på lagning och jag hade glömt att kolla upp vägbeskrivningen på datorn innan jag gick hemifrån. Hade ju ingen mobil jag kunde kolla upp det på. Kunde inte heller lämna ett telefonnummer till mobilverkstan, så jag får hålla koll på mejlen för att veta när den är färdiglagad. Förhoppningsvis blir det någon gång imorgon för längre än så vill jag helst inte fortsätta vara isolerad från omvärlden.

2 Comments

  • Linda I

    Hu! Otäckt, bra att du stängde garaget och gick hem. Hoppas de river och renoverar snart…jobbigt för er grannar att ha detta mellanläge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *