Matbloggen

Tänk att man får äta mat varje dag

En sak jag tänker på nästan varje dag är detta: Att få äta mat flera gånger om dagen varje dag är ett sånt oerhört privilegium. Jag älskar mat och matlagning, och kan knappt förstå vilken lyx det är att varje dag få fundera ut vad jag är sugen på, och sen få LAGA OCH ÄTA EXAKT DET.

Nu bor jag ju själv och lagar mat åt en person, så jag behöver inte ta hänsyn till någon annans matvanor än mina egna. Inga kräsna barn eller karlar, eller någon med annan diet eller smak, utan jag köper och äter bara det jag själv vill. Har sagt detta tidigare, men en av mina favoritstunder på dagen är när jag är klar med jobb och träning och ärenden och får ställa mig i köket och lyssna på en podcast medan jag lagar mat.

Nu låter det kanske som att jag slänger ihop avancerade gourmeträtter varje dag men så är det VERKLIGEN inte. Nästan allt jag gör är enkelt och snabbt. Mina enda kriterier är att det ska vara vegetariskt och smaka gott.

Här är några saker jag har ätit på sistone.

SALLAD. När jag kommer hem från en resa brukar jag ha enorma cravings efter frukt och grönsaker. Det blir ofta mycket brödbaserade rätter när man är ute och roadtrippar, typ vegoburgare eller pizza. Inget smakar så gott som en efter-resa-sallad när man inte har sett en gurkskiva på två veckor.

Ugnsrostade grönsaker. En annan craving jag har haft på sistone är ugnsbakade morötter i en riktigt oljig marinad. Grillad citron är också bland det godaste som finns.

Varje gång jag hälsar på mina kompisar Katie och Jordan kommer jag hem med massor av färska grönsaker från deras trädgård. Det kan till exempel resultera i en varm sallad på aubergine och mangold direkt från trädgårdslandet, med pärlcouscous, avokado och halloumi. Stekt mangold är så himla gott?

Jag lagar ofta recept jag hittar på TikTok. Här en pasta med kikärtor, spenat och za’atar. Ser kanske inte så spännande ut, men det blev otroligt smakrikt och gott.

Jag upptäckte nyligen stekt vitkål. Hade ingen aning om att det var så gott!? Så nu har jag stekt vitkål i allt möjligt. Här i en av alla mina varma sallader (mitt bästa lunchformat) med tofu och marinerad gurka.

Ibland blir jag sugen på pannkakor, så då lagar jag det. Serveras med lingonsylt från Ikea såklart.

Vi kan avsluta med en kylskåpstömningssoppa där jag i princip slängde ihop allt jag hade hemma i en kastrull med buljong och kokosmjölk. GOTT.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *