Vardagsfilosoferande

Utan pool i två dagar försmäktar vi i denna hetta

Hörrni, vad GLAD jag blir av alla kommentarer på förra inlägget, och att ni är flera som följer på IG också. Det var ju skönt eftersom jag är betydligt bättre på att uppdatera där. Detta var dock en kick i baken för att komma in i bloggandet igen.

Om ni följer andra personer som bor i Södra Kalifornien vet ni kanske att det enda någon kan prata om just nu är hur varmt det är. Den senaste veckan har jag varje morgon vaknat till en “extreme heat advisory”-varning på mobilen. Det går knappt att lämna hemmet förrän efter solnedgången pga hettan, men det är ärligt talat inte mycket bättre inomhus. För två nätter sen var det så varmt i mitt sovrum att jag fick lägga en kall, blöt tvättlapp i ansiktet för att över huvud taget kunna somna, trots att jag numera sover utan kläder eller täcke mitt under en takfläkt på full effekt.

Det enda som håller mig vid gott mod genom den här extrema värmeböljan är tanken på vatten. Kalla duschar, hav, sjöar – och simbassänger.

Min kompis Jesse är sen några månader tillbaka husvakt åt ett par som har VÄRLDENS finaste tikipoolområde på tomten. Så hela sommaren har vi haft poolpartyn där nästan varje söndag. Ett litet gäng bara, omkring fem pers.

Jag drömmer om den här oasen hela dagarna när jag sitter och svettas framför en fläkt hemma. I söndags var det runt 40 grader varmt och jag flöt runt i poolen i fem timmar. Det var så otroligt välbehövligt efter den senaste veckan.

Min stora dröm i livet är att någon gång bo i ett hus med pool. Det är inte helt etiskt försvarbart i Kalifornien med tanke på att det råder extrem torka här. Men drömma går ju.

6 Comments

 • Ulf

  Kul att du är igång med bloggen igen – har saknat dig där även om jag som du vet följer dig på IG.
  Valet närmar sig – bra att du röstat! Med tanke på den hetta du upplever just nu ich med tanke på alla andra klimatrelaterade nyheter finns för mig bara ett parti att rösta på: MP. T.o.m. Alla andra partier, inkl V, vill ju sänka bensinpriserna för att öka bilåkandet och därmed utsläppen. Galenskaper!
  Simma lugnt i poolerna och kör säkert på semestern

 • Hanna W

  Tycker så mycket om din blogg, en av två som jag följer! Ditt liv är så skilt från mitt: bor i Stockholm, gift, tre barn, 9-5 jobb. Vill inte byta mitt liv, älskar höst och vinter. Men det är ju så lockande med sol o värme (ok, inte värmebölja…) och åka runt på äventyr på MC (säger jag som knappt kör sonens moppe…)

  Så tycker så klart det är kul att du tar upp bloggandet igen. Men det ska ju så klart ge dig energi/glädje att blogga också ?

  • Sanna

   Åh vilken fin kommentar, tack! Och det ÄR ju spännande att läsa om folk som har helt annorlunda liv än en själv, så är det med bloggarna jag läser också ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *