Vardagsanekdoter

En vecka i november

Vilken vecka detta har varit. Dels var det val i tisdags (vilket tack och lov verkar ha gått över förväntan även om resultaten inte är klara ännu). Dels har jag åkt på en monsterförkylning, första gången jag är sjuk på riktigt sen innan pandemin. Tog ett covidtest igår och det var negativt, men ska testa igen om ett par dagar. Har fortfarande inte haft covid, men nån gång ska man väl få det tänker jag.

Och sen är det detta.

Har inte skrivit om det här på bloggen eftersom det egentligen inte är min sak att skriva om. Men en nära vän till mig har cancer och opererades igår. Jag skulle ha varit där och tagit hand om hens partner medan hen var på sjukhuset för det är hjärncancer och det är fan inget skämt.

Istället ligger jag hemma och hostar sönder mina lungor och koordinerar ett matschema med våra andra vänner. Nu har vi i alla fall någon som åker hem till dem och lämnar av hemmalagad mat varje dag den närmsta veckan, för att laga mat är det sista de ska behöva oroa sig över just nu.

November alltså. Vilken skitmånad.

Men. Idag är det Veteran’s Day vilket är en röd dag. Jag är ledig från jobbet och fick den nya Kepler-boken i brevlådan igår (tack mamma!), så nu är det jag som lägger mig på soffan och läser resten av dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *