Jobbrelaterat

En dålig sak och en bra sak

Lush green cliffs going into the Pacific Ocean, against a blue sky

En dålig sak:

Vet inte om det här har nått Sverige, men här i USA är just nu “tech layoffs” ett stort samtalsämne. Massor av stora techföretag, inklusive Google, Amazon, Microsoft, och nu senast Spotify, har sagt upp tusentals anställda. Flera mindre företag gör samma sak. Inklusive företaget jag jobbar för. Jag vet inte hur många som kommer att bli uppsagda, men det hela kommer enligt uppgift att ske imorgon.

Vid den här tiden imorgon kommer jag alltså antingen att ha behövt säga hej då till en massa människor jag verkligen gillar att jobba med, eller så kommer jag att vara arbetslös. Två extremt dåliga alternativ, och jag har så mycket nervös energi i kroppen att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Har gjort ett intensivt träningspass och åkt på en motorcykeltur och känner fortfarande att jag skulle kunna springa ett maraton. Det är inte en rolig känsla.

En bra sak:

Oavsett vad som händer imorgon (?) kommer jag om exakt en månad att sitta på ett flygplan till Nya Zeeland, där jag ska köra hoj runt hela Sydön i en dryg vecka. Har sett fram emot detta i flera månader så det är verkligen typiskt att det här sammanfaller med allt jobbkaos. Men fan, kommer behöva en semester efter allt detta.

Stay tuned, på båda fronterna. Och håll gärna tummarna.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *