Vardagsanekdoter

Om att bege sig ut i verkligheten

Vi har långhelg i USA den här helgen pga Martin Luther King Jr Day, men jag har lite svårt att njuta av ledigheten. Dels händer det en massa grejer på mitt jobb just nu som jag inte kan prata om men som gör att jag är en smula stressad. Och dels bara regnar och regnar det.

Jag skulle egentligen ha campat och kört enduro i öknen med ett stort gäng den här helgen men vi ställde in pga vädret, så nu har jag tre dagars ledigt utan något planerat istället.

Jag har kommit på mig själv med att bli otroligt antisocial på sistone, egentligen sen början av covid, när man i princip inte fick lämna sitt hem på flera månader. Mitt “problem” är att jag älskar att vara hemma och bli lämnad ifred lite för mycket. Kan gå egentligen hur länge som helst utan att träffa en annan människa. När jag inte är ute på äventyr krävs det rätt mycket för att jag ska lämna hemmet, speciellt när det är dåligt väder.

Idag är jag dock hembjuden till ett par kompisar på lördagshäng. I vanliga fall hade jag hittat en ursäkt för att inte gå, men idag tänker jag ta mig i kragen och faktiskt bege mig ut i verkligheten. Hur mycket jag än älskar att sitta hemma i mjukisbyxor och läsa böcker dagarna i ända kan det kanske vara nyttigt att träffa mina vänner med jämna mellanrum också.

Men jag måste ändå säga att en av mina favoritgrejer med att bli äldre är att ingen går ut och gör saker längre, så man behöver aldrig ha FOMO. Kan stanna hemma och göra ingenting med gott samvete.

2 Comments

  • Linda

    Jag är likadan. När jag var singel så älskade jag att bara vara hemma ensam, med hundarna som är bästa sällskapet, och pyssla, läsa och kolla på serier tills när jag kände för att gå och lägga mig. En del av mig önskar att jag fortfarande var singel och bodde ensam. Min sambo är ibland borta över en helg och jag känner sådan harmoni då att jag undrar varför jag bor med någon. Å andra sidan vet jag att jag att jag skulle ångra mig om jag avslutade det, och att vara särbos är tyvärr inget alternativ för honom. Funderar på att skaffa husbil så att jag har mitt eget ställe där jag kan vara när sambolivet blir för mycket.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *