Musik

5 band jag lyssnar på extra mycket för tillfället

Jag fick en fråga:
Det hade varit superskoj med ett musikinlägg på bloggen typ, om vad du lyssnar på för band och så. Tack vare din blogg började jag lyssna på Against Me! för några år sedan, som nu är mitt bästa band i typ hela världen! 

Ja! Nu kör vi musikinlägg. Against Me! kommer eventuellt alltid att vara mitt favoritband, men det är verkligen inte det enda jag lyssnar på. Är dock väldigt dålig på att leta upp ny musik. Jag har en ganska snäv musiksmak och det krävs mycket för att jag ska hitta band jag verkligen gillar och sen sätta mig in i hela deras katalog. Därför lyssnar jag ungefär på samma band nu som 30-nånting som jag gjorde som 20-nånting eller som tonåring.

Mina bästa genrer är punk (alltid) och olika former av samtida amerikansk folkmusik, till exempel bluegrass och något som Spotify kallar för New Americana (det här vet jag eftersom den genren dyker upp som en av mina mest lyssnade varje år i min Spotify Wrapped).

Men i alla fall, här är några nya och gamla band jag lyssnar extra mycket på för tillfället:

The White Buffalo 

Det var under pandemiåret 2020 som jag totalt snöade in på The White Buffalo, och sen har det bara fortsatt. Det här är nog definitionen av new americana, och det är så himla bra. Såg honom senast live i december och lyssnar sönder både nya och gamla album nästan dagligen. Min mest lyssnade artist förra året.

Favoritlåt just nu: Många, men vi kan säga Problem Solution

Sarah Shook and the Disarmers

Jag är egentligen inget stort fan av country, men gör ett undantag för Sarah Shook eftersom hon är cool och bra och queer och skriver grymma låtar. En rolig grej är att vi följer varandra på Instagram. Hon spelade i San Diego för ett par månader sen och när jag skulle åka hem från spelningen fick min Uber punktering och släppte av mig på en random gata flera kilometer hemifrån mitt i natten. Jag la upp något i mina Instagram-stories om detta och Sarah Shook messade och erbjöd mig skjuts hem i deras band-van. Då hade jag dock redan tagit mig hem, men ändå. Så himla snällt!

Favoritlåt just nu: Good As Gold

Bad Cop/Bad Cop

Ett gäng otroligt coola kvinnor som spelar snabb, politisk skatepunk? Sign me up. Bad Cop/Bad Cop kommer från Södra Kalifornien och ligger på Fat Wreck Chords, alltså Fat Mike från NOFXs skivbolag. Har alla möjliga åsikter om just Fat Mike, men har man koll på skivbolaget vet man ungefär vilken sorts sound man kan förvänta sig. Har inte lyckats se Bad Cop/Bad Cop live ännu, men det står högt på listan. Under tiden kollar jag på den här videon där de spelar några av sina bästa låtar (med start på 1:15). Och blir väldigt sugen på att spela punk själv igen.

Favoritlåt just nu: Originators

Dead to Me

Det här är visserligen inget nytt band för mig, jag såg dem live första gången på Debaser Slussen när jag fortfarande bodde i Stockholm, någon gång runt 2007. Men sen glömde jag bort dem i något decennium, tills de seglade upp på listan över mina favoritband igen för något år sen. Poppig punk med spännande melodier. Älskar detta så mycket.

Favoritlåt just nu: Little Brother

The Baboon Show

Måste ju ha med i alla fall ett band från Sverige på den här listan, och i så fall får det bli Baboon Show. Punkig rock’n’roll med mycket ös och politiska texter, sånt gillar man ju. Min hemliga önskan är dock att de skulle sjunga på svenska istället för den nuvarande ganska knaggliga engelskan. Då hade de eventuellt varit det perfekt bandet.

Favoritlåt just nu: Lost You in a Second

3 Comments

    • Siri Stenquist

      Tack för musikinlägg! ? Du har oförskämt bra musiksmak måste jag säga, och jag har fått några nya tips också som jag ska checka in ASAP! ?

  • Sara

    Sarah Shook! <3 Så cool/fin människa, hade förmånen att träffa hen under förra Europaturnén (och få skjuts i band-vanen ;-)).

    Kul med musiklista, våra musiksmaker verkar tangera så ska lyssna på de som jag inte redan kände till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *