Djur

Att få hänga med hundar

En av mina närmsta grannar, K, tar hand om mina katter varje gång jag åker någonstans. Vilket är ganska ofta. Jag har flera gånger försökt betala henne för mödan, eller på något annat sätt återgälda de många, många tjänsterna, men hon viftar bort allt sånt och insisterar på att hon så gärna hjälper till. Och jag tror henne – det här är den mest altruistiska och osjälviska människa jag någonsin träffat.

Med jämna mellanrum köper jag ändå små presenter och lämnar vid hennes ytterdörr så hon inte kan vägra att ta emot dem – ett spa-kit, en låda öl, lokala delikatesser från något ställe jag har besökt, osv.

Nu när jag snart ska till Nya Zeeland i nästan två veckor ställer K upp som kattvakt igen, men den här gången har jag lyckats få göra något för henne som tack. K har själv tre katter och en hund, och just nu är hon även hundvakt åt sin mammas hund. Idag skulle hon iväg och volontärarbeta någonstans (som sagt, världens mest altruistiska person) och frågade om jag kunde släppa ut hundarna någon gång under dagen.

Det sa jag såklart direkt ja till, samt erbjöd mig att släppa ut dem på min lunchrast under veckan också så att K inte behöver åka hem från jobbet och göra det.

Så idag fick jag hänga med de här gulliga tjejerna, Cookie och Delilah. Sen min lilla vovve Steve dog för ett drygt år sen har jag ofta saknat att ha hundar omkring mig, så jag ser fram emot mer av detta.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *