Det ofattbara

Bara elände

Brukar försöka hålla mig positiv här, men just idag är det regnigt och jävligt ute och så mycket skit i världen. Här är några saker jag tänker på just nu:

– Att jag vaknade imorse till nyheten att det hade varit en masskjutning på Michigan State University igår kväll. Tre personer dog och fem skadades. Enligt NPR har det hittills i år varit fler masskjutningar i USA än dagar på året. Sen öppnade jag TikTok och såg en video med en 21-årig tjej som hade överlevt Sandy Hook-skjutningen för drygt 10 år sen och nu befann sig på MSU mitt under gårdagens skjutning. Vad i hela helvete är det för fel på det här landet egentligen? Man vet ju att ingenting kommer förändras den här gången heller.

– Att en av mina nära vänner har en hjärntumör som äter upp hen levande och det är fan det jobbigaste, sorgligaste, svåraste och läskigaste jag har varit med om. Försöker vara där för hen och hens partner så mycket det bara går, men det finns liksom en gräns för vad man kan göra som utomstående. Det gör ont i hjärtat varje dag.

– Att Nya Zeelands Nordö har drabbats hårt av cyklonen Gabrielle, med översvämningar och jordskred och hundratusentals människor utan ström. Låter väldigt bekant eftersom vi hade liknande problem i Kalifornien för bara några veckor sen, och jag har extra koll på NZ just nu eftersom jag ska köra hoj där om en dryg vecka. Fy vad läskigt det är med extremt väder.

– Slutligen vill jag inte ens tänka på jordbävningskatastrofen i Turkiet och Syrien men det är svårt att låta bli. Skänkte just en slant till International Rescue Committees räddningsarbete, det är i alla fall något konkret man kan göra i allt elände.

Men ja. Sorry för deprimerande inlägg. Vi kör nya tag imorgon!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *