Listor

En liten onsdagslista

Det är intressant det här med att blogga varje dag eftersom det tvingar mig att tänka på saker och formulera tankarna i ord. Eller att göra saker bara för att ha något att skriva om.

Igår fick jag en inbjudan till ett influenserevent som äger rum nästa vecka och jag funderade på allvar på att tacka ja bara för att det skulle bli bra content till bloggen. Men sen kom jag på bättre tankar och tackade nej.

Så till dagens inlägg kan vi köra en lista jag just hittade i mina utkast, ingen aning om var den kom ifrån.

Vad köpte du senast?

Enligt mitt bankkonto var det här de senaste sakerna jag spenderade pengar på:

22 dollar på matvaror i söndags
24 dollar på kläder i en second hand-affär i söndags
14 dollar på en ebok (Havsörnens skrik) på Adlibris i söndags

Stor shoppingdag i söndags med andra ord.

Hur lång är du?

Ungefär 175 cm. Sist jag var hos läkaren och mättes, för kanske en eller två månader sen, hade jag VÄXT en halv centimenter??

Vad stod det i ditt senaste sms?

“Good night ?”

Vad gillar du minst med dig själv?

Kanske att jag har väldigt svårt att låta folk komma nära mig. Håller gärna en distans, vilket gör att jag har många ytliga relationer i mitt liv. Alltså det är ju självvalt, men ändå. Ibland vill man bara vara lite normal och sårbar.

En person du saknar?

Min familj, som alltid.

Låt på huvudet just nu?

“Flowers” av Miley Cyrus. Ärligt, är det någon som INTE har den på hjärnan just nu?

Är du romantisk?

Nej haha. För många år sen lämnade jag in min skilsmässoansökan på Alla hjärtans dag eftersom jag tyckte att det var roligt. Verkligen inte romantiskt lagd.

Har du söndagsångest?

Nej, vilket nog mest har att göra med att jag jobbar hemifrån. Skulle jag behöva kliva upp måndag morgon och göra mig i ordning och gå till ett kontor skulle jag nog ha söndagsångest oavsett hur mycket jag gillade mitt jobb.

Vilka städer har du bott i?

Göteborg och Stockholm i Sverige. Carlsbad, Oceanside och San Diego i Kalifornien.

Lyssnar du på poddar? Vilka?

Jag lyssnar på otroligt många poddar. Gör ett eget inlägg om detta snart!

Är du en ringare eller smsare?

Smsare 100%. Hatar att ringa. När jag var tonåring fick jag ett extrajobb som telefonförsäljare. Jag tänkte att det skulle hjälpa till att bota min telefonskräck men istället blev den mycket värre. Jobbade där i en dag, sen gick jag hem och kom aldrig tillbaka igen. Ringde inte ens och sa upp mig, så jag är eventuellt fortfarande anställd där.

När går du och lägger dig?

Mellan 21:30 och 22 de flesta dagar.

Vad är det modigaste du gjort?

Att flytta till USA som 21-åring utan att känna någon här. Bara tanken på att packa ihop hela mitt liv och börja om i ett helt nytt land känns helt överväldigande nu.

Har du någon gång åkt ambulans?

Ja, två gånger vad jag kan minnas. En gång som tonåring när jag var i Umeå och hälsade på något internetragg (som man gjorde på den tiden) och ramlade på min skateboard och slog i huvudet. Vaknade på ett sjukhus med hjärnskakning. Andra gången var här i San Diego. Jag var jättesjuk av oklar anledning och tog mig till den lokala läkarmottagningen. Där svimmade jag i väntrummet och fick skjutsas i ambulans till akuten. Fick en räkning på omkring 8000 dollar för det lilla kalaset.

Hur många kuddar sover du med?

En. Har sju kuddar i sängen dagtid, men flyttar undan alla utom en när det är dags att sova.

Äter du några vitaminer/kosttillskott?

Nej.

Har du körkort?

Japp. Ni som vill att jag ska skriva om kulturkrockar i Sverige vs USA, det här är en sån. Ingen skulle komma på tanken att fråga en vuxen amerikan om de har körkort. Det är liksom underförstått att alla har det.

Har du någon tatuering? Vill du göra någon tatuering?

Har några stycken, ja 🙂

Go to-mat som alltid är gott?

Min go to-mat som jag äter flera gånger i veckan är någon variant på detta: pärlcouscous med blandat gott på. Till exempel tofu, grönkål, tomat, avokado, rödlök, oliver, ost, tofu, rädisor, balsamico, osv. Otroligt gott och snabblagat, perfekt som lunch.

Hur ofta tvättar du håret?

Oftast två gånger i veckan.

Har du bra självförtroende?

Jag har en grundtrygghet som gör att jag känner mig väldigt säker i vem jag är och vad jag står för. Är dock ofta nervös i nya sammanhang eller i stora folksamlingar, men det har nog mer med en lätt socialfobi att göra än med bristande självförtroende.

Har du något klädesplagg/pryl som du använt i flera år och aldrig blir trött på?

Ja, många. Har till exempel ett par oxblodsröda Doc Martens som jag köpte när jag var i 15-årsåldern och fortfarande använder flitigt, så här över 20 år senare.

Vad köper man för blommor till dig?

Inga. Jag tycker mest att det är jobbigt att få blommor. Man måste leta upp en vas, snitta stjälkarna, hitta en plats i hemmet där katterna inte kommer åt dem, och sen ta hand om vissnade blommor någon vecka senare. Eh, har jag nämnt att jag inte är speciellt romantiskt lagd?

4 Comments

  • M

    Vad lustigt, när jag var 20 jobbade jag som telefonförsäljare och det botade min telefonskräck.
    Men fy fan vad tråkigt jobb. Var där i några månader och fick en kompis under första månaden som sen slutade och då vart det bara pest att gå till jobbet. Sitta och ringa till människor som absolut inte vill ha med en att göra, otroligt själsdödande.

  • Helen

    haha…..att du ansökte om skilsmässa på alla hjärtans dag måste vara det ultimata svaret på om du är romantiskt lagd eller ej!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *