Matbloggen

Fyllda brödbullar en vanlig tisdag

Häromdagen när jag funderade på vad jag skulle äta till middag hittade jag en burk black eye-bönor i skafferiet. Visste dock inte vad jag skulle göra med dem så jag googlade lite olika recept tills jag hittade något som lät gott och där jag redan hade alla ingredienser hemma. Det blev detta, “Vegan Black-Eyed Peas Recipe“, med potatis, grönkål, avokado, ingefära och berbere-krydda.

I det här recept fanns det även en bild på “stuffed buns” fyllda med black eye-bönor, och jag blev genast så sugen även på detta. Sagt och gjort, nästa dag ställde jag mig efter jobbet och gjorde en snabb deg och rullade den till bollar.

Jag hade kvar rester från grönkåls- och potatisblandningen men gjorde ändå en andra fyllning, den här gången med kikärtor, spenat, tomat, oliver, fetaost och za’atar.

Sen fyllde jag bollarna (bullarna?) med de två olika fyllningarna. Har aldrig lagat detta tidigare, så hade inte helt koll på proportionerna. Tänkte att jag inte ville att bröden skulle spricka eller bli blöta av för mycket fyllning så jag kan eventuellt ha haft i lite för lite.

Men de blev goda ändå! Det här är ett recept i ganska många steg, inklusive att sätta en jäsdeg, men jag tyckte ändå att det var hyfsat snabbt och lätt, inte för krångligt för en vanlig tisdag. Nästa gång ska jag dock ha mer fyllning i bröden, samt kanske servera med någon sorts sås eller sallad vid sidan av.

Här är receptet jag använde för bröden (minus sesamfrön och med vatten istället för mjölk, eftersom jag inte hade det hemma).

2 Comments

  • M

    Första receptet såg jättegott ut, andra lite mindre gott enbart för att jag inte gillar kikärtor. Brukar prova på lite nytt då och då, alltid trevligt när man hittar något som blir en vardagsfavorit.
    Jag gör en enkel halloumipastasås med halloumi, inlagd grillad paprika, lök, vitlök, mozarella, svartpeppar och färdig tomatsås från coop, supergott och snabbt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *