Vardagsanekdoter

Nya Zeeland i Little Italy

Idag gjorde jag något så ovanligt som att ta på mig riktiga kläder och lämna hemmet, en vardagskväll.

Jag tog bussen till downtown och promenerade sedan runt sju kvarter till Little Italy. En gång i tiden var det nästan bara italienska restauranger här, men numera samsas pastaställen och pizzerior med kändiskockar och trendiga restauranger som serverar all möjlig sorts mat.

Om exakt två veckor åker jag och A till Nya Zeeland, en bucket list-resa som vi båda ser fram emot så mycket att vi knappt kan prata om något annat. San Diego har minst två nyzeeländska restauranger, och en av dem, Queenstown Public House, ligger i Little Italy, i ett viktorianskt hus med en stor uteservering i trädgården. Vi hade bokat bord här mest för att vi var nyfikna på matkulturen i NZ.

Eftersom ingen av oss äter kött var det begränsat med saker på menyn vi kunde äta. Men vi beställde i alla fall in två veganska köttpajer och en fylld spagettipumpa att dela på. Pajerna var gjorda med Impossible-kött, vilket jag knappt klarar av att äta för att det smakar för mycket som riktigt kött. Så jag åt bara några tuggor. Spagettipumpan däremot var otroligt god.

Efter middagen promenerade vi runt i Little Italy en stund. Vi hittade en italiensk marknad där jag köpte finpasta, och sen fick jag skjuts hem. Fin torsdag!

4 Comments

  • M

    Det lät som en väldigt behaglig torsdag.
    Jag ser också fram emot eran resa, vill se bilder och höra dina tankar om den!
    Hur lång tid tar det att flyga dit? Tar väl över ett dygn från Sverige om jag inte minns fel.

  • Jenny

    Du får gärna berätta ALLT om resan! Älskar att höra reseplaneringar. Vilket flyg tar ni? Varför valde ni det? Var ska ni? Vad lockar mest? Vad har ni läst på om? Vad vill ni absolut inte se? Vad är det för väder? Vad ska ni äta? Var ska ni bo? MATA PÅ BARA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *